Live At Donington (DVD)
Intensiivinen, fanaattisen innokkaan yleisömeren edessä 26 kameralla kuvattu keikka todistaa sen, että AC/DCi ei ollut vuonna 2001 menettänyt lavakarismaansa vaikka sen tuolloin uusimmat studiolevyt eivät ehkä aivan napakymppejä olleetkaan. Kun keikan settilista sisältää lähes kaiken mitä bändiltä voi odottaa,  bändi rokkaa ja yleisö elää villinä mukana menossa, ei konserttivideolta voi juuri muuta toivoa. Kyseessä on yksi kaikkien aikojen parhaista keikkadokumentista.

Olen ostanut tämän keikkavideon nyt jo kolmeen kertaan. Olin tyytyväinen jo VHS-nauhaan, eikä DVD tuottanut pettymystä vaikka luin että sitä olisi tohtoroitu ennen julkaisua. Blu-ray tuo mukanaan taas hiukan paremman kuvanlaadun, joka ei kumminkaan merkittävästi eroa DVD:n vastaavasta. Kun sinisen lasersäteellä ei ole mukana teräväpiirtoajalle kuuluvaa HD-ääntä, sen ostamista on vaikea suositella.

Keikalta julkaistiin kaikkiaan kuusi audioraitaa erilaisilla singlejulkaisuilla. Ostamalla Backtracks-kokoelman niistä ja pari viikkoa myöhemmin Moskovassa äänitetyistä biiseistä saa näppärästi itselleen 50 minuutin mittaisen soittolistan. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit