A Light In The Dark
Kun Next To Nonesta kirjoitetaan, ensimmäisenä täytyy muistaa mainita, että rumpali Max Portnoy on Dream Theaterista kuuluisan Mike Portnoyn poika. Isä-Mike tuotti tämän levyn ja varmaan jeesasi poikia levytyssopimuksen kanssa, mutta siitä ei puhuta, koska isä haluaa vakuutella, että kundeilla oli studiossa ja muutenkin paketti niin kunnossa, ettei hänen apuaan juuri tarvittu. Kun puhutaan pojista, kyseessä on todellakin teini-ikäisten bändi. Next To Nonen keski-ikä taitaa olla 16 vuoden paikkeilla.

Levy-yhtiön tiedote kertoo, että sällit ovat poikkeuksellisen lahjakkaita musiikin saralla, mutta myös muuten elämässä menestyjiä. He osaavat kieliä, tekevät vapaaehtoistyötä, opiskelevat ahkerasti ja tietysti urheilevat monipuolisesti. Ja kun levyn sitten laittaa soimaan, pieni kateus hiipii puseroon. Saakeli nämä jäbät ovat todellakin niin hyviä kuin väitetään. Kukaan ei ole liioitellut missään vaiheessa.

Next To Nonen musiikki on progressiivista metallia Dream Theaterin Chaos in Motionin tyyliin. Levy on siis täynnä ärhäkkää ja hyvinkin kimuranttia materiaalia. Biisien suhteen olin melko luottavainen. Bändi on tehnyt paljon keikkaa ja päässyt kokeilemaan ja sovittamaan kappaleista toimivat. Pääasiassa se on tietysti lämmitellyt pappa-Portnoyn monia yhtyeitä, mutta mitä sen väliä missä kannuksensa hankkii. Pääasia on että ne jostain saa. Olin varma, että soittopuoli olisi kunnossa. Lauluosasto epäilytti aluksi eniten. Mietin, miten, myös koskettimia soittava, solisti Thomas Cuce selvyityisi lauluosuuksista ja miltä hänen äänensä kuulostaisi? Homma on ratkaistu niin että puhtaat laulut on hyvin pitkälti tuplattu ja niihin on saatu siten lisää voimaa ja syvyyttä. Kyllä, laulukin toimii! Mukana on myös paljon vakuuttavaa murinaa ja karjumista. Sehän on se nuorison tapa ilmaista asiat.

Käymättä biisejä sen kummemmin läpi, totean vain että A Light In The Dark on yksi parhaista debyyteistä ikinä. Uskallan väittää, että tänä vuonna ei ole ilmestynyt montaa näin hyvää ja toimivaa pakettia. Tsekatkaa itse. Ai niin, Guns’n’Rosesin Bumblefoot ja Neal Morse vierailevat levyllä.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit