The Blues Ain't Nothing
Olisi voinut kuvitella että ranskalaiset olisivat aktivoituneet uusintajulkaisemaan Clarence Brownin Eurooppa-vuosien levyjä sen jälkeen kun kitaristi teki 1980-luvun alussa kotimaassaan comebackin. The Blues Ain't Nothing oli uusintajulkaistu osana blues- ja jazz-artistien sarjaa, mutta tämäkin tapahtui jo 70-luvun lopulla.

Pian Gatemouthin löytämisen jälkeen havaitsin että tämän levyn materiaalia ei ole juurikaan julkaistu CD:llä. Vuosi myöhemmin kohtuullisen hyvin säilynyt alkuperäis-LP löytyi Ranskasta ja saapui kotiini. Sessioissa otettu valokuva Clarencesta viulu leukaansa vastaan oli ennakkoon luonut kuvan ns. erikoisesta levystä. Kannen väite jazz suuruudesta ei sekään ihan osu nappiin, vaikka levy toki kohtuullisen jatsahtava onkin. Vaikka Clarence muutamaan otteeseen viulua soittaakin, on harvinainen levy silti ihan ehtaa Texas bluesia.

Brownin studiobändissä on kaksi mielenkiintoista kitaristia. Ranskaan 60-luvulla muuttanut Mickey Baker oli kitaristina jazzahtava, mutta muusikkona osasi tehdä myös sulaa vahaa olevia listahittejä kuten (Dirty Dancing -leffassa soinut) 1956 Love Is Strange. Toisena vierailevana kitaristina kuullaan Chicagon länsipuolen soittajiin ja 1969 esikoislevynsä julkaissutta Jimmy Dawkinsia. Jälkimmäisen kanssa Euroopan kiertueella ollut Clarence vieraili vuorostaan kollegan levyllä, joka äänitettiin 30.11.2020.

Pari vuotta levyn omistaneena olen huomannut valitsemani sen soimaan myöhään illalla. Levyn hämyinen jatsahtava tunnelma sopii soimaan illan kääntyessä yön puolelle. Ikävää että ranskalaiset eivät ole laittaneet suoratoistopalveluun alkuperäisiä albumikokonaisuuksia vaan myöhemmin niistä kasattujen CD-kokoelmia.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit