Live At The Greek 1991
Levyhyllyssäni ei ollut kesällä 2015 kuin kaksi Black Crowesin ensimmäistä levyä. Shake Your Moneymaker -kiertueen jatkuessa ja jatkuessa bändi hitsautui yhteen ja tällä esimerkiksi Aplen suoratoistopalvelussa kuunneltavissa olevalla keikalle sen kyllä kuulee. Kesän 1991 Amerikan kiertueen kaksi viimeistä keikkaa soitettiin Greek-teatterissa Los Angelesissa. Tämä radiolle tehty äänitys tulee niistä ensimmäiseltä 15.6.1991. 

Kuunneltuani keikan kertaallen vakuutuin sen laadukkuudesta ja lähdin ostoksille. Englantilaisen uusintajulkaisuvinyyleihin erikoistuneen Back On Blackin syksyllä 2014 julkaisema rajoitettu painos oli jo päässyt loppumaan, mutta onneksi saksalaisella nettikauppiaalla oli sitä vielä varastossa. Olen aina ollut yhden keikan livelevyjen ja radiokeikkojen suuri ystävä. Tämä julkaisu on rosoisen viehättävä ja loistava dokumentti siitä että tiukasti kiertävä bändi voi keikalla toistaa studiossa tehdyt musiikin ja Black Crowesin tapauksessa viedä sitä vielä pari paarua parempaan suuntaan.

Setissä on peräti kahdeksan esikoislevyn biisiä, pitkä medley sekä uusi You're So Wrong (jota ei koskaan julkaistu studiolevyllä). Dreams-biisin alkuperästä itselläni ei ole tietoa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit