Stiff Upper Lip Live (video)
Lasse Viren kaatui Munchenin olympialaisten 10.000 metrin kilpailussa, mutta nousi ylös ja voitti lopulta koko kisan. Nyt ollaan samalla stadionilla, mutta tällä kertaa kaatumisilta säästytään. AC/DC pysyy pystyssä koko kahden tunnin keikan, jonka aikana kuullaan peräti 20 kappaletta. Näin itse tällä kiertueella bändin kahteen otteeseen, vuonna 2000 jäähallissa ja seuraavana kesänä Helsingin Olympiasatdionilla.

En edelleenkään pidä Stiff Upper Lip -levystä. Mutta ei taitanut bändikään sitä kovin korkealle reitata, koska vain levyn (ja keikan) avaava nimibiisi mahtuu keikkasettiin. Sitä vastoin esimerkiksi Back In Blackiltä kuullaan peräti kuusi kappaletta, kun harvemmin esitetty What Do You Do For Money Honey täydentää settiä. Mukana on onneksi ns. varmojen valintojen lisäksi yllätyksiä kuten Poweragelta löytyvä Up To My Neck In You.

Tältä keikalta on lähes mahdotonta nostaa jotakin biisiä muiden ylitse. Itse yllätyin eniten Rock And Roll Ain't Noise Pollutionin vahvuudesta. En muista omista keikkakokemuksistani sen nousseen illan kohokohtiin. Sitä vastoin Angus strippaus ei jaksa videolta katsottuna hauskuuttaa. Brian Johnsonin ääni ei luonnollisestikaan ole aivan samassa tärässä kuin kaksikymmentä vuotta aiemmin hänen tullessa bändiin. Silti hänen käheää kirkumista on mukava kuunnella.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit