On Top Of The World - 1978 Live Broadcast
Vuosi 1978 oli Cheap Tricksin todellinen läpimurtovuosi. Toukokuussa julkaistu Heaven Tonight myi kahta edellistä albumia enemmän ja kesäkuussa julkaistu sinkku Surrender ampaisi Amerikan listan kuudenneksi.

Kesällä 1978 Japanissa valmisteltiin julkaistavaksi bändin kevään Tokion keikoita äänitettyä At Budokania. Useat ramerikkalaiset radio-dj:t hankkivat syksyllä vain Japanissa julkaistun levyn ja ryhtyivät soittamaan sitä ohjelmissaan. Levy-yhtiö jopa prässäsi radio varten seitsemän biisin mittaisen promolevyn. Import-levyjen maahantuojat olivat radiosoitosta varmasti iloisia sillä japanilainen LP myi kuin häkä. Sen saama huima suosio näkyy myös tämän keikan setissä sillä levyn kymmenestä biisistä yhdeksän kuullaan tälläkin keikalla. Laulaja tosin toteaa Ain't That Shamea spiikatessaan kuulleensa että levyä on ollut vaikea löytää New Jerseyssä. No, tilanne muuttui helmikuussa 1979 kun At Budokan päätettiin julkaista myös Amerikassa.

Ai, miltä tämä lokakussaa 2014 Euroopassa 2LP:nä julkaistu keikka kuulostaa. At Budokaniin verrattuna äänityksen taso on selkeästi heikompi mutta bändi soittaa tällä keikalla Tokiota tanakammin ja siksi tämä keikka on kuuntelemisen arvoinen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit