John Miles: Milestones
Milestones oli itselleni pitkään lähes kääntämätön lehti Miles Davisin laajassa tuotannossa. Yksi syy tämän on sen seuraajassa Porgy And Bess, jonka Davis teki yhdessä säveltäjä/kapellimestari Gil Evansin ja hänen kasaaman orkesterin kanssa, ja jota olen diggaillut niin että Milestones on jäänyt sen sekä Milestonesin kanssa lähes samalla miehityksellä tehdyn Kind Of Blue -klassikon varjoon. Mutta ei tätäkään Davis-albumia voi muuta kuin suositella.

John Coltrane oli vuoden 1957 kesästä lähtien Thelonioius Monkin bändissä. Saksofonisti oli ajoittain pahasti koukussa heroiiniin ja Miles oli niistä aineista itse irrottautunut joten tämä lienee ollut syynä välirikkoon. Miles oli potkinut bändistä myös pianisti Red Garlandin, jolla oli suuri merkitys kvintetin menestykseen. Molemmat miehet olivat kuitenkin studiossa yhdessä vuosien takaisen jäsenen altosaksofonisti Julian "Cannonball" Adderley'n kera (eli kysessä oli sekstetti).

Milestones kuuluu niihin jatsia muuttaneisiin levyihin, jossa (yleensä) session liideri tuo uusia elementtejä omaan soundiinsa tai soittotapaansa. Milestonesilla se on modaalinen soitto.

Petri Myllylä / 16.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit