Tour De Force Live In London Shepherd's Bush Empire (DVD & CD)
Joe Bonamassa laittoi itsensä likoon suostumalla managerinsa ideaan soittaa neljä keikkaa neljässä eri lontoolaisessa keikkapaikassa hiukan erilaisten kokoonpanojen kanssa. Ja kaikki tämä viiden päivän sisällä. Jokaisen keikan tarkoitus on muistella sitä aikakautta mitä kukin keikkapaikka Joen uralla merkitsee. Kun Joe helmikuussa 2008 soitti urallaan toisen kerran saarivaltakunann pääkaupungissa, paikkana oli 1903 avattu 2000 paikkainen Shepherd's Bush Empire.

Shepherd's Bushin keikan teemaksi on nimetty blues. Edellisen iltaan power-trion tilalla tänä iltana rummuissa on Tel Bergman ja bassossa Carmine Rojas. He molemmat ovat Bonamassan pitkäaikaisia bändikavereita. Koskettimissa on Arlan Schierbaum. Nelikon lisäksi lavalla on kolmen puhaltajan ryhmä. Neljästä Lontoon keikasta Shepherd's Bush on itselleni mieleisin katselu- ja kuuntelukokemus. Sataminuuttinen setti on rakennettu taitavasti sillä vaikka joukossa on runsaasti vierasta materiaalia, genren puhkisoitettuihin standardeihin ei juuri kosketa. Tekijää ilahduttaa varmasti se, että yleisö ottaa hyvin vastaan myös hänen omat sävellykset. Illan kohokohta on efekteillä höystetty John Henry, biisi, joka oli oma suosikkini myös herran marraskuussa 2013 soittamalla Helsingin keikalla. Setti rakentuu pala sieltä, toinen täältä -periaatteella. Hiukan yllättäen Koko Taylorin I Got All You Need on ainoa uusimman Driving Towards The Daylight -albumin biisi. 

Tour de Force Live In London keikat julkaistiin alkujaan vain kuvallisessa muodossa. Tilasin neljä Blu-ray -levyä Amerikasta pikkukuvan Marshall-kaappia muistuttavassa kotelossa. Pari vuotta kuuntelin keikkoja kuvan kera mutta lopulta hankin ne kaikki vinyylihyllyyni. Hollantilainen Provogue lähes pilasi kahden edellisen Bonamassan livelevyn vinyylijulkaisut ahtamalla lähes kaksituntiset keikat turhan säästeliäästi tuplavinyylinä. Luojan kiitos tällä kertaa vinyylin soundiin panostettiin ja se julkaistiin triplana. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit