Tour De Force Live In London Hammersmith Apollo (DVD & CD)
Tour De Force: Live In London boxi sisältää Joe Bonamassan neljässä erilaisessa keikkapaikassa Lontoossa maaliskuussa 2013 soitettua keikkaa. Amerikasta tilaamani Marshall-kitaravahvistinta muistuttava laatikko sisältää myös 54-sivuisen kuvakirjan sekä t-paidan. Kaikki neljä keikkaa on julkaistu myös yksittäisinä julakisuina (2DVD, Blu-ray, 2CD & 3LP).

Kolmas Bonamassan 2013 neljästä Lontoon keikasta soitettiin ehkä kaupungin kuuluisimmalla rock&roll -areenalla. Se oli järjestyksessä Joen uran neljäs Hammersmithissa. Illan anti on vastoin edellisiltoja lähempänä Bonamassan viimeaikaisia peruskeikkoja ja setissä on esimerkiksi kolme uuden Daylight-levyn biisiä. Bonamassa tulee lavalle rumpalin ja kosketinsoittajan kanssa. Heidän intiimi akustinen aloitus toimii hyvin, ja se on erikoisuudessaan hieno osoitus neljän illan settien erilaisuudesta ja kokonaisuuden laajasta musiikillisesta kattauksesta. Parikymmen minuuttinen setti oli lähes sama kuin marraskuussa Helsingissä. Sillä erolla että keväällä koskettimissa ollut Arlan Schierbaum soitti myös haitaria. Bändiä täydentää edellisen kesän akustiselta kiertueelta tuttu percussionisti Lenny Castro sekä joillakin biiseillä taustalaulajana toiminut, aikoinaan kitaristin Led Zeppelinin -coverilla Tea For One laulanut Douglas Henthorn. 

Apollon keikka on kestoltaan reilu parituntinen ja sen teemaksi voisi määritellä blues-rock. ja Joe vaikuttaa ainakin kuvan perusteella edellisiä iltoja rennommalta. Myös bändin soittovire on korkeaa tasoa ja erityisen nautittavaa on kuunnella kitaristin ja kosketinsoittaja Arlan Schierbaum yhteistyötä. Mielestäni hänen kemia Bonamassan kanssa on paremmalla tasolla kuin syksyksi bändiin tulleen Derek Sheridianin. Siitä huolimatta että yhteiset vuodet ja levyt Black Country Communionissa voisi olettaa. 

Kun neljän keikan laatikon hinta oli syksyllä 2015 yhä 145 euroa, mutta yksittäisten Blu-ray'n hinnat ovlivat laskeneet jo 10 euroa, satunnaisfanin kannattaa ehkä ostaa näistä neljästä Royal Albert Hall koska sen avulla voi tutustua Bonamassan musiikkiin mahdollisimman laajasti. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit