Pronounced 'L h-'nérd 'Skin-'nérd & Second Helping Live From Jacksonville At The Florida Theatre (DVD & CD)
Lynyrd Skynyrd liittyy niiden lukuisten muiden legendaaristen rock-bändien joukkoon jotka esittävät erikoiskeikalla/kiertueella kokonaisen klassikkoalbumin. Tässä tapauksessa kaksi sellaista nimittäin elokuussa 1973 julkaistun esikoislevyn (Pronounced 'L h-'nérd 'Skin-'nérd) sekä kahdeksan kuukautta myöhemmin ilmestyneen Second Helpingin.

Tällaisen erikoiskeikan hienoin anti on kuulla livenä ne albumiraidat, joista ei koskaan tullut suuria keikkasuosikkeja, tai joissakin tapauksessa niitä ei ole koskaan soitettu yleisön edessä. (Pronounced 'L h-'nérd 'Skin-'nérd)levyn kakkospuolen kolmikko Things Goin' On, Mississippi Kid ja Poison Whiskey edustaa juuri tällaisia biisejä. Kotiyleisön edessä soittava bändi saa kuitenkin vastaansa uskollisen kuulijakunnan ja videolta paljastuu että myös näiden biisien sanat ja sanoma on ikääntyneelle konserttiyleisölle tuttua. Niiden perään aloitussetin viimeisenä esitetty Free Bird onkin sitten tuttua tutumpi. Ei ainoastaa yleisällä vaan taatusti myös tämän konserttivideon katselijalle.

Bändi aloittaa toisen settinsä yhdellä sen tunnurilla eli Sweet Home Alabamalla. Vaikka bändi on nykyamerikkalaiseen tapaan poliittisesti korrekti eikä heijasta taustakankaalle enää Confederaten lippua, ja sen paikalla Johnny Van Zantin takinselkämyksessä on Yhdysvaltojen tähtilippu, tämän biisin aikana Johnnyn mikkitelineessä on muutaman muun huivin seassa myös jopa etelän kunnantalojen lipputangoista alas laskettu lippu. (Loppukeikasta sitä ei näy). Samaan tapaan kuin esikoislevyltä myös Second Helpingiltä löytyy biisejä, joita tietääkseni ei ole aiemmin julkaistu bändin lukemattomilla livelevyillä. I Need You ja Don't Ask Me No Questions ovat myös itselleni melko etäisiä sillä kumpikaan ei ole omassa Second Helpingin reilun 30 vuoden kuuntelussa noussut levyn suosikkien joukkoon. Mutta kiva että nekin on nyt taltioitu muun levyn kanssa,

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit