Progeny: Seven Shows From Seventy-Two
Yes äänitti kesällä 1972 viidennen albuminsa Close To the Edge. Myöhemmin progressiivisen rockin klassikkoasemaan kohonneen levyn materiaalia soitettiin keikoilla jo heinäkuussa kun nopean rumpalivaihdoksen kokenut bändi suuntasi lyhyelle Amerikan kiertueelle. Bändi palasi Amerikkaan Euroopan kiertueen jälkeen saman vuoden syyskuussa ja tuolloin päätettiin äänittää joitakin keikkoja tulevaa livelevyä varten. Keväällä 1973 julkaistu Yessongs sisälsi tosin myös edellisen Fragile-levyn kiertueella alkuperäisen rumpalin Bill Bruffordin kanssa äänitettyä materiaalia.

Seven Shows From Seventy-Two kertoo missä tässä julkaisussa on kyse. Sikarilaatikkoon on pakattu seitsemän tupla-CD:tä, joista kukin dokumentoi yhden Pohjois-Amerikassa loka-marraskuussa soitetun keikan. Analogiset nauhat on myös miksattu analogisella konsolilla, ja toisin kuin Yessongs, niihin ei ole tehty mitään jälkiäänityksiä. Tähän mennessä olen kuunnellut keikoista vasta osan joten palaan arviooni myöhemmin.

Seitsemän toistensa kanssa identtisen settilistan sisältämän keikan kuuntelu vaatii suurta kiinnostusta Yes'iä kohtaan. Vaikka olen bändiä vuosikymmenten ajan kuunnellut ja diggaillut huomasin että kuulun niihin, joille kasattiin 2CD tai 3LP:n Progeny: Highlights From Seventy-Two. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit