Red Rose Speedway
En ole koskaan ollut kovin innostunut tutustumaan Paul McCartneyn soolotuotantoon, tai kuten Red Rose Speedwayn suhteen hänen 70-luvun "bändiviritykseen" Wingsiin. Saadakseni kuitenkin tämänkin levyn lisättyä näille sivuilla otin itseäni niskasta kiinni ja kuuntelin albumin muutamaan otteeseen.

McCartney äänitti levyn Amerikassa vuonna 1972. Materiaalia syntyi niin runsaasti että äänityksistä saatiin julkaistua pari sinkkua, joita ei laitettu albumille. Jossakin välissä Paul kuvitteli saavansa materiaalista tuplalevyn. Onneksi se ei toteutunut sillä tällaisenaankin Red Rose Speedway on kaksijakoinen. Levyllä on joitakin todella mukavia biisejä kuten My Love, One More Kiss ja Single Pigeon, mutta myös heikkoja biisejä, joista todellinen antikliimaksi on jääty levyn loppuun. Yksitoistaminuuttinen medley on minusta miehen heikoimpia hetkiä.

Kun EMI 90-luvulla julkaisi McCartneyn remasteroituja CD-levyjä niille laitettiin mukavasti extroja. Näin Hi, Hi, Hi single b-puolineen pääsi mukaan levylle. James Bond -tunnari Live And Let Die ei kuitenkaan ollut mukana mutta sen b-puoli kuitenkin. Red Rose -sessioissa äänitetty mutta vasta 1989 julkaistu Mama's Little Girl laitettiin kuitenkin Wild Life CD:n bonukseksi.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit