Wings At The Speed of Sound
Lainasin tämän albumin kirjastosta jouluna 2015. Lähes 40 vuotta aiemmin alkanut Beatles diggailu ei ollut siis laajentunut turhan nopeasti bändin soittajien soolotuotantoihin.

Paul McCartney oli saanut hiukan lokaa niskaansa siitä että hänen Wings bändi ei ole muuta kuin ex-Beatlen taustaorkesteri. Ehkä tästä suivaantuneena hän halusi levylle myös muiden biisejä, tai ainakin soololauluesityksiä. Kitaristit Denny Laine ja Jimmy McCulloch saivat molemmat yhden ihan kelpo kappaleen aikaiseksi. Lisäksi Denny ja Linda McCartneyt molemmat yhden paulin tekemän biisin. Ja kas kummaa näiden "vierailevien" laulajien avulla levy kuulostaa entistä vähemmän Paulin soololevyltä.

Yhden kuuntelukerran perusteella levystä ei voi kirjoittaa kovinkaan paljon. Sen yhdestätoista biisistä tunnetuin lienee singlenäkin julkaistu Silly Love Song, joka taitaa löytyä lähes jokaiselta McCartney-kokoelmalta. Loput biisit ovat sellaista aika tavanomaista, mutta laadukasta musiointia, jossa kyllä kuulee aikakauden soundin. Eikä tämä ole pahalla sanottu.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit