Live At Montreux 1973 (DVD & CD)
Vaikka Canned Heat oli 1973 menettänyt suurimman osan 60-luvun kokoonpanonsa soittajista Bob "The Bear" Hiten luotsaama bändi oli yhä elinvoimainen. Mutta ei ehkä niin paljon yksin kuin neljällä biisillä vierailevan Clarence "Gatemouth" Brownin kanssa. 

Avausraidan On the Road Again'in jälkeen lavalle kutsutaan Brown, joka soittaa ensimäisen biisin Please Mr. Nixon aikana kitaran lisäksi viulua ja huuliharppua. Biisi päätyi 1975 julkaistulle Gate's On The Heat LP:lle. Nimestään huolimatta Canned Heat ei ole mukana tuolla albumilla (koska Brown ja Heat-kitaristi Henry Vestine riitautuivat studiossa kesken yhteisprojektia). Worrid Life Blues, About My Oo Poo Pa Doo ja oma suosikkini Funky ovat kolme muuta Gatemouthin ja Heatin yhteistä biisiä.

Bändiin 1972 tullut kitaristi James Shane osallistui keväällä 1973 julkaistun The New Age LP:n tekoon kolmella omalla biisillään. Koko levyn ainoana uutena biisinä kuullaan näistä Looking For My Rainbow, jonka Shane soittaa slidena metallikitarallaan. Sen lisäksi Shane laulaa blues-klassikon Night Time Is Right Time. Biisin tunnetuin versio lienee Ray Charlesin, joka tuli itselleni tutuksi Bill Cosby Showsta. Keikan päättävä neljätoistaminuuttinen Shake 'N Boogie on tuttu kaikille Woodstock leffan nähneille.

Eagle julkaisi keikan DVD:nä 2006 ja viisi vuotta myöhemmin se tajuttiin julkaista myös audiomuodossa. Vuosi siitä englantilaiset prässäsivät kaikki 10 biisiä tuplalivelle.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit