Tejas
Kahden loistokkaan levyn jälkeen tämä tuntuu jotenkin välityöltä. Olen tosin kuunnellut levyä niin harvoin viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana että en osaa kertoa siitä muuta kuin että se kuulostaa ihan tyypilliseltä 70-luvun ZZ Topilta. Mutta sen biisit ovat liian keskinkertaisia nostaakseen levyn unohduksiin painuneiden levyjen suosta. Bändin fanina en kuitenkaan löydä siitä mitään vakavaa puutetta. Alkuperäinen englantilainen vinyylini ei vain päädy kovin usein levylautaselle.

Saksalaiseen TV-ohjelmaan Rockpalast 1980 kuvattu keikka sisältää levyltä biiseistä El Diablo ja oman suosikkini, hauskan Arrested For Driving While Blind. 

ZZ Top breikkasi 1983 maailmanlaajuisesti Eliminator-abumilla. Bändin uusi soundi sai heidät uskomaan että feedinä uudet fanit vierastaisivat trion alkuperäistä tuotantoa ja siksi myös Tejas joutui 1987 väkivaltaisen uudelleenkäsittelyyn kohteeksi kun se julkaistiin osana Six Pack boxia. Albumin alkuperäinen miksaus palasi myyntiin vasta 2013 osana The Complete Studio Albums. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit