Leave The Light On
Bethin saatua kenkää suuresta levy-yhtiöstä, hänen taustavoimat joutuivat pelaamaan ihan eri tavoille laulajan kolmannen soololevyn kanssa. Newyorklainen levy-yhtiö Koch julkaisi Leave The Light On'in ensimmäiseksi keväällä 2003 niinkin kaukana Amerikasta kuin Uudessa Seelannissa. Erittäin harvinaisen painoksen biiseistä And So We Are ei ole mukana Universalin 2013 julkaisemalla tupla-LP:llä. Uusiseelantilaiset saivat omalle levylleen myöäs edellisen levyn biisit Is That Too Much Asked ja L.A. Song. Ainakin jälkimmäinen mutta mahdollisesti molemmat ovat uusia versioita.

Syksyllä 2003 levystä julkaistiin useampia eurooppalaisia painoksia esimerkiksi Tanskassa ja Belgiassa. Uusia biisejä olivat World Without You, Lay Your Hands On Me ja Monkey Back. Nämä kolme ja yhdeksän Uuden Seelannin biisiä muodostavat levyllisen vakuuttavaa tavaraa. Tosin tällaista levyä ei ole koskaan julkaistu.

Universalin hollantilainen yhtiö vaihtoi keväällä 2005 alkuperäisen kellertävän Leave The Light On kannen sinertävään ja julkaisi siitä uuden 16 biisin ja kahden CD:n painoksen. Sillä on paljon uutta materiaalia. Todennäköisesti 2004 äänitetyt biisit Hiding Under Water, Say Something, Crazy Kind Of Day, I Don't Want To Be ja Learning To Live avaavat levyn ja muodostavat 2013 julkaistun LP:n A-puoliskon. Kakkoslevyllä on viisi liveraitaa, joista neljä tulee Amsterdamin Paradiso klubilla 2004 kuvatulta keikalta. Näistä keikka-DVD:n avausraita Hiding Under Water ei ole mukana sen CD (eikä edes 2014 julkaistulla tupla-LP:llä). Viides bonuslive L.A. Song tulee amerikkalaiselta TV-keikalta.

Tanskan Sony ja Ruotsin Bonnier julkaisivat levystä myös omat versionsa. Saksalaiset kirjoittivat 2006 ihan oman luvun levyn julkaisuhistoriaan. Kolmen aiemmin julkaistun biisin uusioversioiden lisäksi levyllä on kolme uutta biisiä, jotka julkaistiin vuotta myöhemmin hiukan erilaisina versiona levyllä 37 Days.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit