El Loco
Naapurillani taisi olla nuoruudessani 80-luvulla kaikki ZZ Topin levyt. En kuitenkaan tutustunut El Locoon tuolloin vaan vasta joskus 90-luvun lopulla. Se ei siis kuulu nuoruuteni soundtrackiin samalla tavalla kuin esimerkiksi sitä edeltänyt Degüello tai varsinkaan kuten 1983 megamenestys Eliminator.

El Locon jälkeen bändi teki rohkean liikkeen ja uudisti musiikkiaan lisäämällä siihen konesoundia. Muutamissa El Locon biiseissä bändi kokeilee syntetisaattoreita, mutta ne jäävät kuitenkin taka-alalle. Levy ei kokonaisuutena ole aivan samaa korkeaa tasoa kuin bändin parhaat 70-luvun albumit. Levyn avaavan Tube Snake Boogien lisäksi Don't Tease Me ja sen hienolla tavalla päättävä Party On The Patio nostavat heinäkuussa 1981 julkaistun albumin keskinkertaisuuden suosta. Levy taisi menestyä ihan mukavasti sillä toisena sinkkuna julkaistu Pearl Necklace nousi top-30:een.

Bändiin tutustuvan ei kannata ostaa tätä levyä ihan ensimmäiseksi, eikä välttämättä edes toiseksi ZZ Top levykseen. Itse hankin sen ensiksi osana The Complete Studio Albums 1970-1990, ja vasta 2014 se tuli osaksi vinyylikokoelmaani. Vuonna 1992 julkaistulla Greatest Hits:lle päätyivät levyltä kappaleet Tube Snake Boogie ja Pearl Necklace.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit