The Total Experience - Live In Liverpool
Tuntuu, että olen arvostelemassa Steve Hackettin levyjä ihan koko ajan. Ei tuo huono homma ole. Mies on tuotteliaalla tuulella, tai ainakin keikkaa ja niiltä näitä livejä pukkaa. Itseltä on vielä Hackett näkemättä, sikäli nämä ovat erinomaisia paikkoja. Parilla aiemmalla konserttitallenteella kuultiin kovin paljon Genesistä. Runsaasti sitä on mukana nytkin, mutta kitaristin vanha bändi ei ole nyt pääosassa. Viime vuonna ilmestynyt Wolflight on nyt tähti ja parrasvaloissa. Pidin tuosta levystä, niinpä tämäkin on oikein miellyttävää kuunneltavaa. Olen livelevyjen suurkuluttaja. Tunnustan.

 

Pari edellistä DVD:tä oli kuvattu Lontoossa. Sieltä loppuivat Royal Albert Hallia näyttävämmät keikkapaikat. Piti keksiä joku uusi paikka jossa tallentaa keikka. Liverpool on sattuneesta syystä aika tunnettu paikka maailmalla. Hackett on itsekin The Beatles-fani, joten kai se käy jonkinlaisesta syystä miksi tämä materiaali tulee nimenomaan Liverpoolin konsertista. Ihan käypä selitys olisi ollut se että bändi vain oli järjettömän kovassa iskussa tuona iltana.

 

Kyllä minä tuota DVD:täkin katselin, mutta minusta musiikkia on kivempi kuunnella kuin katsella kotona, niinpä olen pääasiassa keskittynyt nauttimaan vain korvillani. Varsinkin ensimmäinen levy, jolta löytyvät uudet biisit, on ollut kovasti soitossa. Sillä on muuten myös pari raitaa Spectral Mornings –levyltä. Siihen kannattaa ehdottomasti tutustua.

 

Kakkoslevyllä kuullaan Genesistä ja laulajana on Nad Sylvan. On siellä mukana pari harvemmin kuultua Genesis-helmeä, joten on senkin julkaiseminen ihan perusteltua. Amanda Lehmannin laulamalla Shadow of the Hierophantilla kitara soi erityisen upeasti, tappingin ystävät huomio, ja Cinema Show on aina ollut fanien mieleen. Hienolta tämä the Total Experience myös näyttää. Ei sitä käy kiistäminen. Nyt olisi sitten taas studiolevyn vuoro. Ehkä ensi vuodelle?

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit