The End
Maksoin tästä The End -kiertueen nimikkolevystä uskomattomat 90 euroa. Siis pahvikansiin pakatusta CD:stä, jolla on vain neljä "uutta" biisiä". Ostin levyjä kylläkin kaksi eli toiveena on että joku idiootti miljonääri ostaisi sen toisen 180 euroilla jolloin oman hankintahinta olisi sama kuin mustalaisella ;-).

Petri Myllylä

 

Black Sabbath oli tuotteliaalla päällä 13-levyn aikoihin. Kun parhaat onnistumiset julkaistiin kolme vuotta sitten listaykköslevyllä, yli jäi vielä neljä. Ne on nyt niputettu yhteen neljän live-raidan kanssa ja näin on saatu kasaan tämä vain yhtyeen viimeisen kiertueen keikoilla myytävä The End.

Studio-kappaleet kuullaan ensin. Ensimmäinen on Season Of The Dead. Se on tämän nelikon mielenkiintoisin musiikillisesti. Osia on vaikka kuinka monta ja kappaleesta voi tulla mieleen Vol.4-aikakauden jammailut ja riffittelyt. Valitettavasti Ozzyn lauluosuus ei ole kovin kaksinen. Cry All Night alkaa riffillä josta tulee mieleen joku Heaven & Hellin kappale. Riffi on siis uudempaa Iommi-tyyliä. Ozzyn laululinja menee jotenkin samaan tapaan kuin God Is Dead? -viisulla. Tai ehkä se on tämä alhaalta laulaminen jonka ansiosta kaikki melodiat kuulostavat samoilta. Jännästi haukkaava riffi, tai sen efekti, antaa kappaleelle kivan sävyn. Biisiin on yritetty tehdä oikein kertosäe siltoineen kaikkieen. Sen jälkeen rauhoitutaan ja Iommi pääsee sooloilemaan.

Take Me Home alkaa hakkaavalla riffillä ja sitä riittää ja riittää. Soolon taustaksi soitetaan jotain mielenkiintoisempaa ja välillä Geezer pöräyttää bassollaan jonkin kuvion. Muuten kyseessä on melko tyhjänpäiväinen biisi. Onko siinäkin jotain samaa kuin jossain 13:lle päätyneessä biisissä? Kitarasoolo on yllättäen akustista näppäilyä. Isolated Manin riffi "haukkaa" taas. Iommilla on ollut joku lelu johon hän on tykästynyt. Ozzyn laulu on monistettu muutamaan kertaan. Se kuulostaa jostain syystä enemmän nimenomaan Ozzylta kuin Black Sabbathilta.

Live-raidat ovat 2013 Australiasta. Ne ovat juuri niin hyviä kuin ne voivat olla. Mukana on kolme uutta biisiä ja jostain syystä Vol. 4:n Under The Sun. Olisivat laittaneet vain uusia, vai kaduttiko se ettei tuo veto päässyt mukaan live-DVD:lle? Ihan hyvä paketti The End on, mutta ei missään tapauksessa, ei edes nimmareiden takia, 90:n euron väärti. Nyt odotellaan koska 13 julkaistaan tuplana jolla on mukana kaikki sille äänitetyt kappaleet.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit