Recycler
Innostuin aikoinaan kovasti ZZ Top'in Eliminatorista. Heidän tapa yhdistää syvän etelän blues, boogie ja 80-luvun konemusiikki oli mielestäni enemmän kuin onnistunut. Bändin loistavia videoita unohtamatta.

Recycler jäi minulta aikoinaan lähes kokonaan huomiotta. Edeltäneellä Afterburner levyllä bändi meni mielestäni konemusiikin suhteen liian pitkälle, ja innostukseni heitä kohtaan hiipui. Kun vihdoin, keväällä 2009 lainasin tämän levyn vinyyliversion, pääsin tutustumaan siihen vihdoinkin kunnolla. Levy pyörikin levylautasella lähes päivittäin kahden viikon lainan ajan.

Tämän levyn voisi kuitata nopeasti sanomalla sen olevan ZZ Top konemusiikki trilogian viimeinen osa. Se on selvä hengenheimolainen kahdelle sitä edeltäneelle levylle. Mutta silti siinä on kaksi selvää eroa niihin. Ensimmäiseksi, ja onneksi, bändi ottaa puolikkaan askeleen taakse päin soundimaailman suhteen. Konebiittiä on nyt selvästi vähennetty. Toinen ero on valitettavampi, nimittäin Recycleriltä puuttuu kokonaan ns. todella hienot biisit.

Levyltä irrotettiin peräti viisi sinkkua, joista mikään ei menestynyt myynnillisesti loistavasti, mutta useat niistä nousivat radioiden soittolistoille. My Head's In Mississippi, Give It Up ja levyn päättävä Doubleback löytyvät pari vuotta myöhemmin julkaistulta kokoelmalta, joten näitä bändin levy-yhtiö pitänee albumin hienoimpina hetkinä. Niistä ensimmäinen on myös oma suosikkiraitani tältä levyltä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit