Tardigrades Will Inherit The Earth
Karhukaiset perivät maan. Luonto ottaa nokkiinsa ihmisen teoista ja kostaa. Niissä paineissa meikäläiset ovat ottavana osapuolena. Osat vaihtuvat. Jonkin verran on lohduton Nick Beggsin näkemys tulevaisuudesta. Toisaalta hänen kanssaan on helppo olla samaa mieltä hyvin monesta asiasta. Eihän tämä itsekäs ja ihmiskeskeinen meno voi jatkua. Muutos on väistämätön. Kuinka rankka se on, se on ihmisen omissa käsissä.

The Mute Gods jatkaa musiikillisesti debyyttiään hieman väkevämmin. Soundillisesti jatketaan do nothing till you hear from me –linjalla. Sävellystyyli on sama. Joo, oikeastaan vain levyn teema on eri. Laadukas meininki jatkuu. On ehkä liioittelua sanoa tämän olevan progressiivista metallia, mutta raskasta tämä on tunnelmaltaan. Tyly sanoma vaatii rankat soundit. Olisiko lauluosuuksissa hieman enemmän efektejä kuin viimeksi?

Tardigrades Will Inherit The Earth on kokonaisuutena ehkä hieman epätasaisempi kuin edeltäjänsä. The Dumbing Of The Stupid tekee mitä lupaa. Myös hitaasti kehittyvä Early Warning tuntuu täytteeltä. Nimikappale on yksinkertaisuudessaan nerokas. Pari kiertoa joita varioimalla saadaan kulkeva, viiden minuutin pop-ralli. Kajagoogoo. Pitihän se sanoa. Silloin sanotaan, kun annetaan paikka!

Suosikkini tältä kiekolta on yllättäen levyn pisin kappale. Käpälä ylös, jos oikeasti yllätyit. Näin epäilinkin. The Singing Fish Of Batticaloa kertoo kaihoisan tarinan laulavista kaloista. Kyllä, niitä oikeasti on. Menkää Sri Lankaan, jos ette usko. Varoitustahan nuo kalat meille yrittävät kertoa. Eivät ole vedet, saati kalat, kuin ennen. Levyn päätösraita Stranger Than Fiction on erittäin kaunis. Se tarjoaa edes vähän lohtua. Siinä lajissa parhautta pitkään aikaan. Niin ja sen lohdun tuo tietenkin rakkaus.

Instrumentaaleja on mukana kolme. Pätkiä ovat. Ehkä juuri niiden syystä tai ansiosta, riippuu vinkkelistä, levy tuntuu yllättävän lyhyeltä. Olisihan tätä pitempäänkin kuunnellut. Beggs lupasi aikanaan kolme levyä tältä ryhmältä. Tardigrades Will Inherit The Earthin myötä keikkasettiin on tarpeeksi materiaalia, suomalaiset promoottorit huomio!

Tero Honkasalo
 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit