The Book
No niin. Jo oli aikakin. Monet Graham Bonnet –fanit ovat varmasti kanssani samaa mieltä, kun sanon, että kunnon hevikiekolle oli tilaus ja kaunis pyyntö. Kitaristi Taz Taylorin kanssa tehdystä levystä on aikaa jo yli kymmenen vuotta. Electric Zoon kanssa ei valmistunut musiikkia. Sen jälkeen uudelleen kasattu Alcatrazz featuring Graham Bonnet ei saanut levyä aikaiseksi. Alkuperäisen bändin jäsenet olivat hoksanneet rekisteröidä yhtyeen nimen. Bonnetin oli pakko perääntyä ja tässä ollaan.

Graham Bonnet Bandin muodostavat Graham itse, Beth-Ami Heavenstone – basso, Mark Zonder – rummut, juu se sama kaveri Fates Warningista, ja Conrado Pesinato – kitara. Ah, oli unohtua, koskettimia pimputtaa Jimmy Waldo. Eli jonkinlainen sovinto näiden vanhojen kamujen välillä on vuosien aikana saatu aikaiseksi, kun mahtuvat nyt samaan bändiin.

Musiikiltaan The Book on ihan silkkaa Alcatrazzia. Siis sellaista vähän klassisen musiikin sävyillä koristeltua perinteistä heviä. Aika paljon tämä levy muistuttaa yhtyeen debyytistä. Yngwie kuka? No just se soitti sillä. Conradolla on siis isot saappaat täytettävänään, mutta hyvin tämä nuori kaveri tehtävässään onnistuu. Oppimista tapahtuu, tai ei tapahdu, kun opettaja on poissa. Ei ole kitaristin vika, ettei levyltä jää oikein mitään mieleen. Kappaleet ovat tusinakamaa. Harmi. Toivoin oikeasti enemmän. Halusin enemmän.

Tältä uudelta levyltä ei monikaan raita päädy yhtyeen settilistaan. (Into the Night ja Rider soitettiin Helsingissä) Sen sijaan tämän tuplan toisen levyn kappaleita voi uskoa kuulevansa, jos Graham Bonnet Bandin keikalle lähtee. Kakkoslevyllä on oikeastaan vain häränsilmiä. Siellä on uudelleen äänitettyinä ne parhaat Rainbowt, Alcatrazzit, MSG:t jne. Kaikki ne kappaleet joiden takia Graham Bonnet on yksi hevin kovimmista laulajista. Jos ette usko, kuunnelkaa - mieluummin ne alkuperäiset - esitykset.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit