Noise Floor
Tiedätkö sen tunteen, kun menet jonnekin ja paikka tuntuu heti tutulta ja kotoisalta. Vastaanotto on lämmin ja ystävällinen. Noise Floor on tuo paikka. Muutaman vuoden takainen The Oblivion Particle oli vaikeasti sisäistettävä ja paljon kuuntelemista vaativa levy. Sille piti antaa kaikki huomio. Hei, hei, älkää ymmärtäkö väärin. Kyllä tämä uusikin ihan käypää progea on. Fokus on nyt vain enemmän sävellyksissä. Olisikohan sovittaminen onnistunut paremmin kuin viime kerralla. Joka tapauksessa tämä levy ottaa vastaan avosylin.


Kyllähän minä uutta Spock’s Beard -musiikkia aina mielenkiinnolla odotan. Kaikki ne taitavat löytyä, jos oikein etsii ja levylaatikoita tonkii. Ei siitä silti mihinkään pääse, joka kerta uuden levyn kanssa on sellainen kiva kutina. Jokohan nyt tulisi parempi kuin vuoden 1995 The Light. Ei tule. Enkä sitä nyt enää ihan tosissani vartuukaan. Olen hieman antanut periksi Spock’s Beardin ja ehkä vähän muidenkin vanhahkojen yhtyeiden kanssa. Sitä nuoruuden intoa ja kiihkoa ei pysty jäljittelemään. Sitä voi vähän paikata kokemuksella, ei se ihan sama asia ole. Utelias voi silti olla. Mieleltään nuori.

Noise Floor on aikuisten miesten levy. Ei siitä mihinkään pääse. Soitetut keikat ja studiossa vietetyt tunnit kuuluvat. Bändi kuulostaa paitsi hyvin pitkälti itseltään, myös erittäin hyvin yhteen hitsautuneelta. Muutoksia tapahtuu, mutta ydin säilyy. Homma toimii. Se että alkuperäisjäsen Nick D’Virgilio soittaa levyllä rumpuja on varmasti iso merkitys. Ted Leonardin ääneen on jo tottunut, onhan tämä hänen kolmas Spock’s Beard -levynsä. Vaan on Noise Floorilla jotain nuorille tyypillistä. Yhtyeen esikuvat kuuluvat muutamasta biisistä oikein ilmeisesti. Toisaalta se on aika luonnollista. En usko, että on montaa amerikkalaista progeryhmää jotka eivät tunnusta saaneensa idiksiä Kansasin ja Styxin musiikista. Ja tietysti kaikki ovat kuunnelleet The Beatlesia. Uskon kuuntelevani tätä levyä paljon. Myös Cutting Room Tapes -nimellä kulkevaa kakkoslevyä. Tähän on kiva palata.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit