Killing Is My Business...And Business Is Good
Voi olla, että Dave Mustaine on suht häijy kaveri muutenkin, mutta kun hän oli keväällä 1983 saanut fudut Metallicasta, hän oli pelottava. Huumeita ja viinaa reippaasti nappaillut kitaristi huusi kostoa ja vanosi verta. Hyvä pohja bändille? Ehkä paras. Basisti löytyi naapurista. Rumpujakkaralla kävi kokeilijoita. Slayerin Kerry King soitti joskus keikoilla toista kitaraa. Aikansa Megadethin kokoonpanoa kehiteltyään Mustaine löysi jatsirumpali Gar Samuelsonin. Hänen bändissään soitti Chris Poland, joka oli jatsin lisäksi innostunut soittamaan nopeasti. Megadeth MK I oli valmis. 

Killing Is My Business...And Business Is Good on soundeiltaan melko amatöörimäinen. Käytettyään leijonanosan levy-yhtiön ennakoista huumeisiin, bändi tuotti levyn itse. Asennetta ja näkemystä on. Toteutus on vielä vähän hutera. Toisaalta juuri tuo kotikutoisuus tekee tästä levystä niin vastustamattoman. Se on melkein viaton, kaikesta vihastaan huolimatta. Ja se on nopea! 

Megadeth soittaa nopeasti ja nykien. Jatsia. Metallia. Bändi etsi kyllä laulajaa, muttei löytänyt hyvää. Tai sitten Mustaine halusi näyttää James Hetfieldille miten homma tehdään. Hän sylkee sanat suustaan täysin jäljittelemättömällä tyylillä. Nyt kuunneltuna kuulee kuinka bändi yrittää kaikkensa ollakseen mahdollisimman nopea. Ja tiukka. Kuunnelkaa nimibiisi, niin ymmärrätte mitä tarkoitan.

Vähän yli puolen tunnin mitassaan levy on lyhyt. Se on kuitenkin niin energinen, että paljon enempää ei jaksaisi. Muistan kyllä kuunnelleeni sitä tuntikausia. Kyllä Megadeth oli minulle aikanaan kovempi kuin Metallica. Tämä on yksi niistä harvoista metalliklassikoista joihin en kyllästy. Eikä se ole koskaan kuullostanut yhtä hyvältä kuin tältä uudelta painokselta. Bonuksena saa kaikki kappaleet, paitsi These Boots -coverin, livenä. Mukana on myös ensimmäinen Last Rites -demo jolla rumpuja soitti Lee Rausch. Harmi kun alkuperäistä Vic The Rattlehead -kantta ei ole käytetty. Se oli niin hieno.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit