Live At The Ancient Theater
Laulut on laulettu. Soitto on seis. Se on loppu. Devin Townsend Projectia ei enää ole. Onneksi musiikki elää. Oppikaamme elämään ilman pelkoa. Ollaan rauhassa. Annetaan kauneuden avautua eteemme. Kaikki muuttuu, mutta Devin on kotona. Hän on kirjoittamassa biisejä uusille projekteilleen, ehkä jollekin yhtyeelle. Hänkään ei ole varma. Kuka tulevasta voi tietää. Näitä vanhoja on kivempi ruotia ja pohtia. Ei näin eteenpäin pääse, mutta muistoissa on kiva piipahtaa silloin tällöin. Näin DTP:n livenä 5 kertaa. Jokainen oli erilainen. Kaikki mieleenpainuvia. Se energia, voima ja huumori joka tuosta bändistä huokui yleisön vastaanotettavaksi jäi muistiin. Tosissaan muttei vakavasti.

Live At The Ancient Theater on äänitetty ja kuvattu Plovdivissä, Bulgariassa 22. syyskuuta 2017. Liki vuosi sitten siis. Idiksenä oli esittää 20 vuotta täyttänyt Ocean Machine kokonaisuudessaan kuoron ja orkesterin kanssa. Ensin yhtye kuitenkin ”lämmitteli” ja kosisteli yleisöä sen valitsemalla setillä. Tuosta riitti kahdelle levylle. Mukana on muutama ilmiselvä, mutta myös yllättäviä kappaleita. Truth ja Stormbending lienevät niitä standardeja. En muista kuulleeni esimerkiksi Omia livenä. Mukana on Devin Townsendin, niinkuin hänen omalla nimellään, tehtyjä kappaleita kuten Canada ja yksi kaikkien aikojen ja levyjen suosikeistani Bad Devil. The Devin Townsend Bandin Deadhead on myös kova! Tämä paketti niputtaa kyllä kivasti kanadalaisen mestarin tähänastisen uran. 

The Ocean Machine on hyvä. Se on itse asiassa parempi kuin ennen. Levyn äänittämisen aikaan Devin oli vielä innokas, kokeileva ja kekseliäs nuorimies, mutta hänellä ei ollut nykyistä teknologiaa, eikä resursseja käytössään. Niinhän se usein on. Sitä saa mitä milloinkin sattuu tulemaan. Parhaansa teki säveltäessään. Toteutuskin oli paras mahdollinen. Nyt on uusi ja ehompi. Elävänä kappaleet kuulostavat todella isoilta ja ilmavilta. Alkuperäinen basisti John ‘Squid’ Harder on mukana esiintymässä. Levyllä soittanut Marty Chapman soittaa nykyään valitettavasti siinä hiippakunnassa josta ei saa vapaata.

Kun levy loppuu, hiljaiseksi vetää. Se oli siinä. Kiitos. Hei oikeasti. Onhan tämä ihan mielettömän upea paketti!

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit