The Road to Hell
”Pidä liekki hengissä, tutki kaikkea mennessäsi, ruoki sieluasi tiedolla, ole parempi mies”, koska ”hyvät pärjäävät”. Barack Obaman viesti Nordic Business Forumin osallistujille? No ei. Näistä ohjeista ei tarvitse maksaa 400 000 taalaa tai tonnin pääsylippua. Itse asiassa ovat varmaan ilmaiseksi kopsittavista joltain netin viisastelupalstoilta. Kyseessä ovat Sunstormin uusimman levyn The Road to Hellin avausraidasta Only the Good Will Survive. Joe Lynn Turner latelee sillä maailmanluokan viisauksia ja positiivareita. Kuulostavat kovasti jonkin Itä-Eurooppalaisen maan Euroviisukappaleen maailmaa syleilevältä tekstiltä. ”Anna sydämesi olla ohjaajasi”. ”Ole valo pimeässä”. ”Se on kiinni itsestäsi.” Joku tekee moisella tiliä. Toivottavasti Joekin.

Onhan siitä ollut puhe, että näitä Sunstorm-levyjä piti alunperin tulla vain kolme. Nyt ollaan jo toisen trilogian toisessa levyssä. Edellisestä ei ole kuin pari vuotta. Ei haittaa. Näitä on kiva kuunnella. Alessandro Del Vecchio ja Joe ovat kirjoittaneet hyvän nipun kappaleita. Tyylinä on edelleen konstailematon 80-lukuiselta kuulostava hevi. Onko sille joku tyylilaji? Moderni kasati? Musiikista tulee mieleen, Rainbow, Malmsteen, Hughes Turner Project ja Joe Lynn Turnerin oma soolotuotanto. Tempo on nopeahko. Raskautta on passelisti. Bändi rokkaa hyvin. Kyllä!

Kokoonpano on pysynyt lähes ennallaan sitten parin vuoden takaisen Edge Of Tomorrown. Vain rumpali on vaihtunut. ”Älä muuta voittavaa joukkuetta”. Vahinkoa ei ole sattunut. Uusi Edo Sala on mies paikallaan. Joe laulaa hienosti. Ale hoitaa koskettimet upeasti. Hammondia ensi kerralla enemmän. Grazie. Levyn tähti on mielestäni progebändi DGM:stä lainassa oleva kitaristi Simone Mularoni. Hän soittaa riffit juuri tarvittavan jämäkästi. Sooloissa on sopivasti lennokasta tilutusta ja melodisia pätkiä. Kitaralle on annettu tilaa ihan kivasti. On ymmärretty, että tuolla soittimella on ollut tärkeä osa koko Turnerin uran ajan. Nik Mazzucconin basso louhii välillä todella syvältä. Pidän tuosta murisevasta soundista.

Materiaali levyllä on tasaisen hyvää. Biisejä on 11. Jos minun pitäisi joku napata pois, se olisi slovari Everywhere. Se ei ole lajissaan mitenkään mieleenpainuva. Muuten ei ole Sunstormin levystä valittamista. Ja jos ei voi valittaa, eikös se ole jo aika hyvin. Joku latteus vielä loppuun. Mikä olisi hyvä? ”Jos ostat tänä vuonna yhden levyn, osta tämä”.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit