Front And Center (Live From New York)
Klassisen Soundstage TV-musaohjelman tuottajien 2014 starttaama ohjelmasarja on saanut paljon positiivista julkisuutta. Beth Hartin esiintyminen ison omenan kuuluisalla Iridium jazz-klubilla tallennetussa ohjelmassa on kauttaaltaan huippuluokkaa, mutta valitettavasti CD+DVD julkaisu ei ansaitse ihan täysiä tähtiä. Ensinnäkin CD:n aikarajan vuoksi siltä uupuu keikan encore.

Melody Gardotin 2009 tekemä Your Heart Is As Black As Night ja Blood, Sweet & Tears'in I Love You More Than You'll Ever Know tulevat Beth Hartin ja Joe Bonamassan yhteislevyiltä eikä niitä ole otettu mukaan sen enempää TV-ohjelmaan kuin tälle julkaisulle. Mikä lienee syy moiseen, vajaan keikan julkaisu ei koskaan ansaitse varauksetonta hyväksyntääni. Ei vaikka tämä keikka muuten erinomainen onkin.

Encoren eka biisi My California on sentään mukana DVD:llä sekä Record Store Day'n (13.4.2019) kahden punaisen vinyylin erikoisjulkaisulla (kuvat 1-5). Tyypilliseen tapaan TV editoi kuvaamaansa keikan. Ohjelmaan kelpuutettiin 18 biisistä vain 10. Mainitut kaksi Bonamassan kanssa purkitettua kappaletta loistaa poissa olollaan, mutta minkä ihmeen takia DVD:lle laitettuja bonus biisejä ei ole voitu laittaa niiden oikeaan paikkaan keikkasetissä? Nyt ne katsoakseen saa hyppiä valikoissa. Ärsyttävä tapa ei saa minulta peukutusta.

En tiedä milloin ohjelma näytettiin Amerikkalaisille, mutta Euroopassa jo 2016 julkaistu Fire On The Floor julkaistiin Jenkeissä vain hetki ennen Front And Centren kuvauksia. Ei ole siis ihme että setissä on viisi sen biisiä. Loput 13 jakautuvat melko tasaisesti uran eri vaiheista, mutta suurimpaa hittiä L.A. Song tai alkuajan keikkabravuuria Am I The One on julkaisulta turha etsiä. Illan erikoisvieras Sonny Landreth nousee lavalle yhdessä bändin kanssa ensimmäisen encoren biiseillä For My Friends ja Can't Let You Go. Mestarin persoonallinen slide-kitarointi sopii molempiin biiseihin.

Kun Beth Hartin managerit päättivät tästä julkaisusta, heillä tuskin oli vielä tiedossa kevään 2018 keikka Lontoon Royal Albert Hallissa. Sellaista special iltaa ei voi jättää julkaisematta ja niin Bethin fanit saivat vain runsas puoli vuotta tämän liven jälkeen ostettavaksi toisenkin livepaketin.

Petri Myllylä / 13.4.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit