Genuine Cowhide
Voin uskoa että 1976 tämä levy on ollut melkoinen kummajainen. Edellisen levyn materiaali tuli kokonaisuudessaan Delbert McClintonin kynästä, mutta tälle albumille mies ei kirjoittanut kuin kaksi biisiä. Osa niistä oli levyn ilmestymisen aikoihin niin out of fashion kamaa, että niiden coverointi on taatusti nostanut kulmakarvoja. Osa uudelleen käsittelyyn päätyneistä biiseistä kuuluu klassikko-luokkaan joihin kajoamist amoni välttelisi.

Tutustuin Delbertin musaan vasta 2016 ja tämän albumin kuuntelin samalta CD:ltä kuin miehen esikoissoolon. Genuine Cowhide vie näistä kahdesta pelin maalein 6-2. Mukana on Memphis-tyyliin paljon puhaltimia, mutta toki enimmäkseen perusinstrumentaatio riittää hyvään tunnelmaan.

Saksalaiset paransivat alkuperäistä kantta laittamalla esittäjän kuvan kanteen ja lisäämällä levyn nimeen alaotsikon Rock 'n' Roll Classics Without Looking Back. Kuvassa myös australialaisten julkaisema CD-versio, jolta löytyy siis myös esikoislevy ja 4 biisiä miehen kolmannelta soololta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit