Eye In The Sky
Löysin Alan Parson's Projectin ylioppilaskesänä 1985. Bändin Vulture Culture oli ilmestynyt talven aikana ja vielä ennen vuodenvaihdetta kauppoihin saapui heidän seuraava Stereotomy LP. Molemmat levyt olivat satunnaisessa kuuntelussa muutamia vuosia kunnes myin kaikki vinyylilevyni. Hienon uuden CD formaatin myötä Alan Parson miksasi uudelleen heidän esikoislevyn ja hankin sen vuonna 1987. Tajusin että diggailemani 80-luvun puolen välin levyt olivat vain haalea vaikkakin kaupallinen verrokki siihen mitä bändi oli ollut alkumetreillään.

Kahdeksankymmenluvulla syntynyt ajatus tutustua paremmin Alan Parsons Projektin tuotantoon ei edennyt ennen kuin 10-luvulla vihdoin otin ne kuunteluun.

Aristan 2017 julkaisema Eye In The Sky 35th Anniversary Box on loistava esimerkki siitä että enemmän on yksinkertaisesti enemmän. Laatikossa on luonnollisesti remasteroitu alkuperäisen miksauksen sisältämä LP, joka on prässätty 45 RPM neljälle levypuoliskolle. Sen lisäksi paketissa on vuonna 2007 remasteroitu CD sekä peräti kaksi CD:tä albumin sessioista eli uutta materiaalia on hengästyttävän paljon. Tätä julkaisua varten levy myös monikanavamiksattiin ja se löytyy yhdessä HD-stereomiksauksen kanssa BluRay-levyltä. Kuten yleensä tällaisissa juhlajulkaisuissa, mukana on runsasaasti kuvia, haastatteluita ja taustatietoa sisältävä kirja. Intoa on ollut lisäksi laittaa mukaan myös juliste, postikortti ja flexi-single.

Valitettavan useasi me monikanavaääntä harrasvat saamme ostaa varsin isoja juhlavuosilaatikoita saadaksemme hyllyymme yhden BD-levyn. Aristalle iso käsi siitä että Eye In The Sky BD tuli myyntiin omana julkaisuna.

Petri Myllylä / 18.6.2020

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit