Ted Nugent
Hajotettuaan oman bändinsä, The Amboy Dukes'in vuonna 1974, Ted Nugent piti pienen loman, jonka jälkeen kasasi omaa nimeään kantavan uuden bändin. Mukaan tulivat Dukes'in viimeisin rytmiryhmä, rumpali Cliff Davis ja basisti Rob Grange sekä uutena kaverina kitaristilaulaja Derek St. Holmes.

Ted Nugent levyn avaa reilun kahdeksan minuuttinen Strangelehold. Erikoinen valinta aloitukseen taisi olla onnistunut veto. Biisi kertoo heti mistä levyllä on kyse, eli kitarasta. Vaikka kyseessä ei olekaan mikään myöhempien aikojen kitaralevy, on tämä levy loistava käyntikortti kitaristi Ted Nugentilta. Kaikki on rakennettu kitaran ja kitaristin  ympärille.

Levyltä löytyy iso nippu loistavia rockbiisejä. Laulaja Holmes'in ainoa oma biisi, Hey Baby oli myös levyn soitetuin radiobiisi, Tedin Just What The Doctor Ordered ja Motor City Madhouse nousevat myös esille loistokkuudellaan. Ainoa heikko biisi on jazzahtava You Make Me Feel Right At Home. Se ei kuulu tälle levylle lainkaan, ja ihmettelen kuinka vuonna 1999 julkaistulla remasteroidulta levyltä löytyvä Magic Party on jäänyt levyltä pois. No, yksi heikko biisi ei pilaa tässäkään tapauksessa hienoa levyä. Jos omistat tämän jälkeen ilmestyneet Free For All'in ja Cat Scratch Feverin, tämä maistuu sinulle taatusti.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit