Ted Nugent: Free-For-All
Ted Nugentin soolodepyytti nosti miehen bändeineen koko Amerikan tietoisuuteen. Huima, 300 keikan vuositahti ja kyllästyminen taustamuusikon asemaan johti kitaristilaulajan Derek St. Holmes'in eroon kesken kakkoslevyn äänitysten. Tämä ei Tedin menoa haitannut, sillä tuottaja Tom Werman toi paikalle tuolloin vasta uraansa aloittavan Meat Loafin, joka hoitaa noin puolet levyn lauluosuuksista. Minusta hän hoitaa hommansa palkattuna vokalistina niin hienosti, että olisi hyvin voinut saman tien vetäistä kaikki levyn biisit. Nyt levyllä kuullaan kolmea laulajaa, sillä Holmes'in lisäksi Ted laulaa soolona levyn nimibiisin.

Mikäli vuotta aiemmin julkaistu Ted Nugent -levy oli yllätysmenestys, tämän levyn menestys oli jo odotettavissa. Kun 1990-luvun alussa opiskelin Yhdysvalloissa, tämä levy ja sen energinen kansikuva tulivat vastaan monessa eri yhteydessä. Ehkä USA:ssa arvostetaan suurisuisia artisteja tyyliin Ted ja Muhamed Ali. Kitaristin kärjekkään mielipiteet esimerkiksi aseista ja sodankäynnistä eivät ehkä ole eurooppalaisten mieleen, mutta USA:ssa Ted Nugentia arvostetaan ja hänet tunnetaan sanavalmiina miehenä.  

Jos esikoislevyltä löytyy muutama heikompi raita, tältä levyltä niitä ei löydy etsimälläkään. Turn It Up nousee energisyydellään levyn ykköseksi, mutta nimiraita, Dog Eat Dog, herkkä I Love You So I Told You A Lie ovat hienoja nekin. Jos sinulla ei ole vielä yhtään Nugent levyä, hanki tämän levyn vuonna 1999 julkaistu remasteroitu painos (pieni kuva). Siinä saat bonuksina myös pari livepalaa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit