The Lucky Golden Stripes and Starpose
Jo pikkuopoikana kuulin huiman taitavasta suomalaisbändistä kuin Wigut. Seuraavat vuosikymmenet yritin kovasti väisetellä sen musiikkia sillä enhän minä soitto- ja laulutaidoton voi kuunnella mitään mestarillista musaa, vaan mielummin jotakin tavallisempaa.

Pyrkimyksistäni huolimatta Wigwam tuli 2000-luvun alussa hyllyyni ja kuunteluun. Muutaman vuoden aikana otin itseäni niskasta ja tutustuin paljon sellaiseen musiikkiin, jolla oli "vaikeaa" tai "vain soittajille" leima. Nuclear Nightclub CD sai kuitenkin pitkään edustaa yksin bändiä levyhyllyssäni. Fairyport ja Dark Album ehtivät olla hyllyssä vajaan vuoden kun bongasin kirjastosta Svart-yhtiön The Lucky Golden Stripes and Starpose tupla-LP:n. Nyt oli aika vihdoinkin kuunnella tämä levy.

Nuclear Nightclub oli ehtinyt tulla kahdessakymmenessä vuodessa suhteellisen tutuksi ja kun Golden Stripes on sitä seurannut levy niin odotukset olivat luonnollisesti todella korkealla. Svartin tuplassa on alkuperäisen levyn lisäksi viisi käyttämättä jäänyttä alkuperäismiksausta sekä neljä harjoitusottoa. Tuplan ensikuuntelun jälkeen olin vaivaantunut. Eikö maailman porttien avautuminen, laadukas studio ja osaavat ihmiset ympärillä saaneet aikaiseksi tämän erikoisempaa levyä. Kävikö niin että soittojia vaivasi koti-ikävä. Uusintajulkaisua varten haastatellut muusikot kertoivat yhteen ääneen että kotona olisi syntynyt vähintäänkin yhtä hyvää jälkeä.

Petri Myllylä /22.3.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit