The Seeds




The Seeds oli Salt Lake Citystä Los Angeles'iin siirtyneen laulaja Sky Saxonin perustama bändi. Sky oli julkaissut joitakin sinkkuja ennen musakeskukseen siirtymistä, mutta ne eivät olleet saaneet samanlaista menstystä kuin Can't Seem To Make you Mine. Siitä tuli 1965 paikallinen hitti ja auttoi saman vuoden lopulla julkaistua Pushin' Too Hardia nousemaan USA:n sinkkulistan 41. sijalle. Molemmat sinkut uudelleenjulkaistiin ja niiden alkuperäiset ei-levylle päätyneet kääntöpuolet olivat jäädä täysin unholaan kunnes englantilainen Ace / Big Beat Records julkaisi albumista laajennetun (mono-CD)-painoksen! Varsinkin esikoissinglen kääntöpuolelle sysätty, puhdas 50's rock Daisy Mae on loistava.

Sky Saxon vastasi suurimmasta osasta bändin biiseistä, mutta vaikka hänet on merkitty bändinsä basistiksi, todellisuudessa hän ei koskaan soittanut heidän levyillä, keikalla kylläkin. Tosin bändin soundissa hyvin esillä oleva Darryl Hooper hoitaa bassoja hiukan samaan tyylliin kuin samaan aikaan perustetun (mutta myöhemmin julkaisseen) The Doorsin Ray Manzarek. 

Classic Rock -lehti listasi maaliskuun 2019 numerossaan sata parasta 60-luvun albumia (max. yksi per esittäjä). Muistan lukeneeni bändistä aiemmin jossakin yhteydessä, mutta heidän musaa en tuntenut, en edes leffoissa ja telkkarissa käytettyjä biisejä. Kyseessä oli siis ihan uusi tuttavuus. Ja kun bändin karhea, punkmainen (kymmenen vuotta ennen sen läpimurtoa) tyyli iski minuun niin jälleen kerran saan kiittää musa toimittajia itseni sivistämisestä.

Petri Myllylä / 24.3.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit