Ptooff!
Classic Rock -lehden maaliskuu 2019 kannessa oli teksti The Real 100 Greatest Albums of the 60's. Listaukseen oli otettu maksimissaan yksi levy per artisti joten mukaan oli näin saatu muitakin kuin tutut, Beatless, Rollarit, Beach Boys ym. Minulle täysin tuntematon Devians aloitti listauksen sijalta 100.

Ptooff! on hämmentävä albumi. Bändiliideri Mick Farren sai rikkaan kaverinsa kustantamaan koko tuotannon eikä levyä tehdessä ole näin ollut tiukkaa levy-yhtiöohjausta. Tämä näkyy ja kuuluu sillä tavoin että biisit ja niien osat eroavat toisistaan normaalia enemmän. Tuskin edes hippikesänä 1967 kovinkaan moni muu on saanut näin avoimin mielin levyä työstää. Lopputulos on kuitenkin siinä määrin toimiva että Decca julkaisi levyn omalla merkillään.

Kahdeksan biisin ja 35 minuuttisen mittansa ansiosta levyyn on aika helppo päästä sisään. Rankimmillaan bändi ulottaa sointinsa Jimi Hendrixiin (johon viitataan) eli jonkinlaiseen esi heavy rockiin. Toisaalta välillä meno on kuin riparileirin leirinuotiolla, Child of The Sky huiluineen päivineen on kuin täydellinen hippikommuunin yhteislaulu.

Petri Myllyla / 26.3.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit