Look Inside the Asylum Choir
Minua harmittaa että jätin 2010-luvulla menemättä Leon Russellin (1942-2016) Helsingin keikalle (jaka jäi hänen viimeiseksi visiitiksi maahamme). Olisi ollut kiva saada omakohtainen keikkakokemus kuudella vuosikymenellä musisoineelta mieheltä. Mies on minulle tuttu enimmäkseen Joe Cockerin 1970 Mad Dogs -kiertueesta ja joidenkin Freddie King'in levyistä.

Spotifyn mukaan Look Inside the Asylum Choir'in esittäjä on Marck Benno. Missään fyysisen levyn painoksessa levyä ei ole siirretty hänen tai Leon Russelin nimiin vaan levyn esittäjäksi on merkitty Asylum Choir. Toki sen jälkeen kun Benno oli esiintynyt The Doorsin levyllä ja Russellin oma ura oli myös nousukiidossa, levyn kansikuvaksi vaihtui herrojen valokuvat ja nimet riittävän isolla.

Mennään musiikkiin. Levyllä on kymmenen biisiä eikä mikään niistä ole huono. Sellainen levy ei voi olla kuin hyvä tai erinomainen. Muutaman kuuntelukerran perusteella tämä on hyvä levy, johon käytetty aika antaa loistavan vastineen. Avausraita Welcome to Hollywood antaa hyvän kuvan levyn sisällöstä. Englantilainen 2007 CD-julkaisu sisältää kahden sinkun biisit alkuperäisinä mono miksauksina. Kaikki neljä biiisiä ovat albumiraitoja mutta sinkkuina sen verran erilaisia että kiinnostavat vähintäänkin kertakuunteluun.

Petri Myllylä / 26.3.2019

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit