Animal Tracks
Ostin joskus 90-luvun alussa The Complete Animals 2xCD:n (jonka vaihdoin 2010-luvulla 3xLP) ja olen tullut hyvin toimeen sen kanssa. Kokoelma sisältää kaikki Animal Tracks'in biisit mutta päädyin silti kuuntelemaan 11 kappaleen kokonaisuuden Spotifyn kautta.

Tietenkin Animals tullaan muistamaan valtavasta 1964 hitistään House of the Rising Sunista ja muutamasta muusta sinkkuhitistä. Varsinkin Englannissa musabisnes pöyri vielä 1960-luvun puolessa välissä pitkälti sinkku myynnin ympärillä. Ymmärtääkseni tämäkin kokopitkä äänitettiin kahdessa tai kolmessa päivässä. Toisaalta kun levy-yhtiöt satsasivat kaiken sinkkujen menestymiselle, bändeillä oli tuolloin mahdollisuus saada albumeille sellaisia biisejä, joilla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta päätyä pikkulevylle. Tämä seikka on kuultavissa myös toukokuussa 1965 julkaistulle Animal Track'illa. Ja siis pelkästään hyvällä.

Amerikkalaiset julkaisivat syksyllä 1965 jo kolmannen Animals-LP:n. Sen nimeksi tuli myös Animal Tracks (kuvat 2-3), mutta kyseessä on sikäläiseen tapaan kokoelma bändin viimeisimmistä sinkuista sekä mistä tahansa aiemmin (Amerikassa) julkaisemattomista biiseistä.

Petri Myllylä / 31.3.2019

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit