Simon & Garfunkel: Bookends
Paul Simon ja Art Garfunkel julkaisi vuonna 1966 kaksi albumia, mutta seuraavana vuonna heiltä ilmestyi vain sinkkuja. Toimettomina he eivät kuitenkaan olleen, ei vaikka Paul Simon koki ensimmäisen writer's blokin. Neljännen levyn sessiot eivät kuitenkaan olleet kovinkaan tuotteliaita. Samassa ajassa kun kolme vuotta aiemmin bändi äänitti esikoislevynsä nyt saatiin purkkiin biisin verran tavaraa.

Pari kuukautta ennen Bookends'iä kauppoihin oli saatu Mike Nichols'in The Graduate -leffan, joka koostui suurimmaksi osaksi bändin musiikista, mutta vain kahdesta lyhyestä pätkästä uutta musiikkia. Mrs Robinson oli elokuvan MILF, Paul Simonin kamu Dustin Hoffman näytteli aikansa suurhitissä nuorta ylioppilasta, joka siis unelmoi edellä mainitusta.

Allen puolen tunnin mittaisen Bookends'in ensimmäinen puolisko on loistava. Studiossa ei ole säästelty tunteja eikä päiviä. Levy kuulostaa viimeisen päälle suunnitellulta ja biisit ovat monikerroksisia ja teema kantaa läpi levyn. Siitäkin huolimatta että mukana on hiukan keskinkertaisempaakin tavaraa. Mrs. Robinson'iin tarjottu mutta ei siihen päätynyt Punky's Dilemma sekä alkuvuodesta 1967 julkaistun At The Zoo'n tilalle kun olisi saatu pykälää parempaa materiaalia, levy olisi viiden tähden arvoinen. 

Petri Myllylä / 1.4.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit