The 5000 Spirits or the Layers of the Onion
Olin todennäköisesti kuullut joskus tämän bändin nimen, mutta en taatusti ollut kuullut heidän musiikkia ennen kuin maaliskuusssa 2019 Classic Rock listasi tämän heidän kakkoslevynsä sadan parhaan 60's albumin joukkoon. Vaikka itse en listauksia harrasta luen mielelläni musiikkitoimittajien poimintoja millon mistäkin levyistä.

Incredible String Band julkaisi ensimmäisen levynsä kesällä 1966, jonka jälkeen triosta kaksi, Clive Palmer ja Robin Williamson lähtivät kumpikin tahoillaan "maailmanympärysmatkalle", jolta jälkimmäinen palasi rahojen loputtua muutaman kuukauden kuluttua (kuten Eric Clapton edellisenä vuonna). Mutta Marokon matka ei ollut ollut Williamsonille turha vaan hän toi sieltä palayessaan useita eksoottisia instrumentteja, jotka tekevät levystä omanlaisensa ja bändin soundista tunnistettavan. Ajan hengen mukaan kotiin jäänyt Mike Heron oli innostunut monen muun (joista tunnetuin George Harrison) tavoin sitarin soitosta.

Perinteinen folk yhdistettynä taiten hetkittäin todella hienosti tehosteina käytettyihin instrumentteihin tekee levystä nautittavan. Miken ja Robinin lisäksi levyllä kuullaan jälkimmäisen tyttöystävää Licorice McKechnieä. Vuosi 1967 oli suuri hippikesä, mutta bändi julkaisi seuraavana vuonna vielä suurempaa arvostusta nauttivia levyjä. Sen verran innostuin tästä levystä että uskonpa että otan kuunteluun myös ne.

Petri Myllylä / 3.4.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit