Celestial Mechanics
Internetissä naureskeltiin, että tänään on maanantai ja Shane Embury perustaa taas uuden bändin. Kieltämättä noita virityksiä ja yhteistyökumppaneita tällä Napalm Death -basistilla riittää. Yksi pitkäaikaisemmista kumppaneista on tuottaja Russ Russell. Hän on ollut vääntämässä namiskoja ties kuinka monella Napalm Deathin levyllä. Emburyn itsensä mukaan bändi kannattaa perustaa tuottajan kanssa, koska silloin pääsee äänittämään ilmaiseksi. Rahaa säästyy muuhun. Voi pyytää vaikka pari kaveriaan mukaan äänitystalkoisiin. Kun tekee noin, kaikkea ei tarvitse soittaa itse. Shane soittaa Celestial Mechanicsilla kitaraa. Bassottelut on jaettu Troy Sandersin, Dan Lilkerin ja Billy Gouldin kesken. Älkää kysykö, en tiedä kuka soittaa milläkin raidalla.

Jos bändissä ei ole varsinaista laulusolistia, ainakaan sellaisessa perinteisessä mielessä, on taas kiva että mukana on tuottaja. Hän osaa käyttää ties mitä korinaefektejä ja vähän heikompikin ärjyjä kuulostaa vakuuttavalta. Shane ja Russ jakavat laulut. En osaa sanoa miten. Materiaali on kuitenkin sen verran kunnianhimoista, että ihan oikeallekin laulajalle on käyttöä. Erica Nockalls laulaa taustoja ja soittaa viulua. Voivodin Snake esittää Black Sabbath -coverin Johnny Blade. On muuten onnistunut laina! Pelkästään tuon takia tämä levy on ainakin kuultava. Mutta nyt hypättiin suoraan loppuun. Jotain pitänee kertoa muistakin biiseistä.

Kappaleita ei ole sävelletty yhdellä istumalla. Näitä on hierottu vuosia. En tiedä missä vaiheessa Megadethin Dirk Verbeuren keksittiin pyytää mukaan. Valinta on kuitenkin hyvä. Celestial Mechanics on monitahoinen albumi, joten tyylitajuiselle ja taitavalle rumpalille on tilaus. Walk Among The Dead Things avaa pelin. Siitä tulee mieleen Celtic Frostin viimeiseksi jäänyt levy Monotheist. Meininki on siis raskasta, runnovaa, synkkää, mutta jotenkin juhlavaa. Homma on ns. isollaan, Judas Cradle voisi olla Black Sabbathin Vol. 4:ltä. Nopeasti kaahattu The Ancient Deceit tuo mieleen Ministryn Just One Fixin. The Past Will Wither And Die on raskasta progea. Johnnyn kanssa se on levyn kohokohta. A Treaty With Reality kelpaisi raskaasta Napalm Death -raidasta. Basistit loistavat! Groove!

Niin se viulu. Sitä kuullaan Voyeurs Of Nature's Tragedylla. Jos nyt sanon, että kappale on nätti, niin on se myös surullinen. Tämän levyn teksteistä mikään ei käsittele mitään hilpeää aihetta. Ihmiskunta on tuhon oma, mutta avaruudesta saattaa löytyä apua. Ole tarkkana, että pääset mukaan!

Birth Womb on melkoista rähinää. Taas Celtic Frost. Premonition olisi sopinut Voivodin viimeiselle levylle. Onko äänessä Snake? Beyond The Stream Of Conciousness tarjoilee lisää utuista progeilua. Bändi ei lupaa tehdä kiertueita, mutta muutamien näyttävien konserttien soittaminen sillä on mielessä. Olkaa tarkoina, jos vaikka osuisi kohdalle.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit