Monster Movie
En ollut koskaan kuullut saksalaisesta CAN nimisestä bändistä ennen kuin ostin maaliskuussa 2019 ilmestyneen Classic Rock -lehden. Se esitteli tuossa numerossaan sata parasta 60-luvu albumia (max. yksi per esittäjä). Monster Movie löytyy listalta sijalta 67. 

Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen jouduin kysymään itseltäni onko pakko kuunnella levy uudestaan. Toisaalta useasti olen löytänyt itselleni sopivaa musiikkia siten että levy on pyörinyt soittimessa useamman kerran. Niin nytkin ja kun toinen ja kolmas kuuntelukierros ei saanut sykettä nousemaan on aika kertoa muutama sana musiikista.

Monster Movie on taatusti ollut ilmestyessään mielipiteitä jakava albumi. Toki Velvet Underground, Iron Butterfly ja muutamat muut olivat testanneet maaperää ja laventaneet nuorison musamakua, mutta CAN vyörytää kuulijan naamaan silti rankalla kädelle kokeellista musaa. Toki 2000-luvun korviin heidän rajoja rikkovan musa on melko viatonta, mutta toki silti vaativaa. Ei ihan omaan makuuni mutta ei sentään mitään saastaakaan. Sen verran levy herätti kiinnostusta että tilasin kirjastosta heidän julkaisematta jääneen ensilevyn, joka tuotiin lopulta markkinoille vuonna 1981 nimellä Delay 1968.

Petri Myllylä / 14.4.2019 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit