Eine Kleine Nachtmusik
Venomin livelevy Eine Kleine Nachtmusik oli aikanaan bändin fanituksen huipentuma. Luin, ehkä kesällä 1986, Metal Hammerista, että moinen albumi on tulossa. Kävin kyselemässä sitä paikallisesta levykaupasta koko syksyn. Sitten niitä tuli sinne yksi kappale. Kaverini Marko ehti ostaa sen. Nuori viriili mies kun oli, hän tapasi Stinan ja rahalle tuli käyttöä. Ostin levyn sopivalla hinnalla. Kiitos. Kaikkea hyvää teille Marko ja Stina jatkossakin.

Eine Kleine Nachtmusik on komea paketti. Se sisältää osia kahdelta Venom-keikalta. Ykköslevy on äänitetty yhtyeen kotikentällä Lontoon Hammersmith Odeonissa vuonna 1985. Jälkimmäinen levy on yhtyeen Amerikan kiertueelta alkuvuodesta 1986. Tuon rundin jälkeen Mantas jätti yhtyeen. Bändi soittaa kirjaimellisesti kuin viimeistä päivää. Fani oli kuulemastaan haltioissaan. Biisit eivät ole oikeassa järjestyksessä. Näin jälkeenpäin tuo häiritsee vain vähän. Aikanaan siihen ei osannut kiinnittää huomiota.

Levyn soundeista voi olla mitä mieltä vaan. Tunkkainen, epäselvä vai villi? Aivan sama. Venom ei ollut ikinä mitään hifistelyä, joten näillä mennään. Meininki edellä. Kappalevalinnat sen sijaan ovat erinomaisia. Kokonaisuus toimii. Feidauksista huolimatta konserttifiilis välittyy hienosti. Jopa Mantaksen ja Cronoksen soolo-osuudet ovat upeaa kuunneltavaa. Molemmat loihtivat mielenkiintoisia ja tietysti pelottavan uhkaavia äänimaailmoja. Venom oli kiehtovan karmiva, kunnes ei enää ollut.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit