Scream Dream
Ted Nugent oli yksi nuoruuteni suurimpia suosikkeja. Naapurillani oli useita hänen albumeja, ja ne joita hänellä ei ollut hankin omaan hyllyyni. Stream Dream oli yksi näistä ja levyn avaava hillitön Wango Tango soi kotonani usein, ja arvatenkin kovaa. Biisi on yhä oma ehdoton Ted Nugent suosikkini. Jo pelkästään sen takia suosittelen lämpimästi tämän levyn hankintaa.

Saatuani 1985 digi-innostuksen myin Scream Dream LP:n. En kuunnellut levyä yli 20 vuoteen kunnes hankin Rock Candyn 2006 remasteroiman laadukkaan CD:n. Olin unohtanut suurimman osan levyn biiseistä, mutta Wango Tango ja sitä seuraava nimiraita olivat syöpyneet muistini syövereihin. Levylle on kuitenkin sattunut useita huteja enkä suosittele tätä ensimmäiseksi Ted Nugent hankinnaksi. Levy kuuluu nuoruuteni soundtrackiin ja siksi se palasi 30 vuoden tauon jälkeen 2015 vinyylihyllyyni.

Ted hoitaa kolmea biisiä lukuunottamatta itse biisien lauluosuudet. Tämä on toki ymmärrettävää, mutta itse kyllä pidän enemmän 1978 bändiin tulleen Charlie Huhnin äänestä, jota on kuultavissa yhdellä levyn menoraidalla I Gotta Move sekä päätösraidalla Don't Cry. Nämä kaksi biisiä yhdessä Wango Tangon, Scream Dreamin ja b-puolen avaavan Flesh & Bloodin kanssa nostavat levyn tasoa sen verran että sen voi sanoa kuuluvan viiden edeltäjänsä kanssa jokaisen Ted-fanin six-packiin. Kerrottakoon vielä että 2008 itsensä ampunut tuottaja-rumpali Cliff Davies laulaa biisin Come And Get It.

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit