The New Routine
Aikamoinen yllätys. Siis ei tämä levy, vaan levy-yhtiö, joka sen julkaisee. Inside Out oli ennen puhtaasti progressiiviseen musiikkiin keskittynyt yhtiö. On sillä joku Superball Music -lafka tämän tyylistä modernia rockia, tai nykyaikaista metallia varten. Siis se pop-haara. Ehkä se on ajettu alas. Ei näistä tiedä. Tai voi olla, että Port Noirin kiertueet Karnivoolin ja Pain Of Salvationin lämppärinä on herättänyt Thomas Waberin kiinnostuksen bändiin. Nyt pitäisi saada sinut, hyvä lukija, innostumaan näistä ruotsalaisista.

Port Noirin edellinen levy Any Way The Wind Carries oli nimensä mukainen. Sitä kuunnellessa erilaisia mielleyhtymiä sinkoili sieltä ja täältä. Mieli vaelsi. Välillä musiikki oli ehtaa Musea ja joskus toiste siinä oli enemmän särmää. Kiva että The New Routine ei petä tuolla saralla. Sama puhuri jatkuu ja jos mahdollista uusista suunnista. Se on hauskaa kuinka tämän päivän bändien esikuvia ovat ne starat, joita itse diggaili nuorena miehenä. Tällä kertaa Isoin vaikuttaja lienee RATM:n, siis nykyään Wakratin ja The Prophets of Ragen, Timmy C:n ja hänen bassolinjansa. Niitä kuullaan paitsi videobiiseillä Old Fashioned, Champagne ja Young Bloods, myös ainakin 13:lla. Viimeisin menee jo niin läheltä, että kyseessä täytyy olla Lady Gaga -mainen tribuutti.

Love Anderssonin laulu on edelleen tärkeimmässä roolissa. Hyväkin biisi kaatuu huonoon laulusuoritukseen. Nämä kappaleet pysyvät pystyssä kovassakin myrskyssä. Lovelta käy korkea, melodinen ulvonta siinä missä rytmikäs, melkein räppimäinen, ulosanti. On niin tätä päivää. Aika paljon hän kiroilee. Metallista uhoa hänen äänessään ei kuitenkaan ole. Sitä ei tarvita. Rumpali Andreas Wiberg hoitaa tuon aggressiivisen puolen yhtyeen musiikissa. Kitaristi Andreas Hollstrand soittaa yllättävän paljon koskettimia. Hän loihtii musiikkiin sitä väriä, mitä levyn kansikuvasta puuttuu. Kyllä, kuvat ovat tällä kertaa tyylikkään mustavalkoiset, tukat ovat edelleen hyvin, mutta parrat on siistitty. Hyvältä siis näyttää ja upealta kuulostaa! Kiinnostuitko?

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit