Topographic Drama – Live Across America
Jo 1980-luvun lopusta Yes-muusikoiden kanssa musisoinut Billy Sherwood liittyi toistamiseen tämän kyseisen bändin riveihin korvaten vuonna 2015 menehtyneen alkuperäisjäsenen Cris Squiren. Samaan aikaan bändin alkuperäinen laulaja starttasi legendaarisen Yes-kosketinsoittaja Rick Wakemanin ja 80-luvun menestyvuosien kitaristin Trevor Rabinin kanssa toisen Yes'in. Monimutkainen kahden eri kokoonpanon olemassaolo ei ole kuitenkaan ainutlaatuista vaan muistuttaa tilannetta 30 vuotta aiemmin.

Amerikan kiertueen keikoista kasattu albumi starttaa vuoden 1980 Yes-levyllä. Jon Andersonin tilalle bändiin tuolloin tulleet Trevor Horn ja hänen The Buggles -kaveri Geoff Downes eivät saaneet aikanaan kovinkaan hyvää vastaanottoa faneilta, mutta itselleni Drama kyllä kelpaa. Ja niin kelpaa myös sen kokonaisena esittäminen. Siitäkin huolimatta että mukana ovat tuon levyn tekijöistä vain Downes ja kitaristi Steve Howe. Rumpali Alan White tosin soittaa ainakin osan keikkaa, mutta selkäleikkauksesta toipilaan konkarin apuna on vuosina 2005-06 Asia:ssa Howen ja Downesin kanssa soittanut Jay Schellen.

Draman perään bändi lämmittää yleisöä parilla tutummalla biisillä ennen illan toista teema-albumia. Varmasti vielä koittaa sekin kiertue että bändi soittaa kokonaisuudessaan Tales From Topographic Oceansin, mutta onneksi näin ei ole vielä tapahtunut. Nyt sen neljästä levynpuoliskon mittaisista biiseitä kuullaan kaksi sekä pätkä kolmannelta. Reilun parin tunnin levyn päättävät tuttuun tyyliin keikan lopuun jätettävät Roundabout ja Starship Trooper. Isona Yes-fanina hyllyssä on paljon heidän musaa, mutta tämä tuskin sinne päättyy. Siitä huolimatta en pidä mahdottimana etten sitä toistamiseen kuuntelisi.

Petri Myllylä / 27.5.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit