Spooky Two
Spooky Toothin esikoislevy ei sinällään ole mitenkään huono, mutta se ei kestä vertailua tähän heidän kakkosjulkaisuunsa. Toisaalta siihen ei kyllä pysty myöskään heidät myöhemmät levyt, niin loistava kokonaisuus Spooky Two on.

Waitin' For The Wind on loistava avausraita. En osaa kuvitella levylle parempaa avaajaa, jonka jälkeen kuullaan kaksi rumpali Mike Kellien ja Gary Wrightin yhteistä biisiä. Feelin' Good ja I've Got Enought Heartaches esittelevät molemmat levyt rauhallisempaa puolta harmonialauluineen. A-puolen päättää oma suosikkini, lauluntekijä Larry Weiss'in Evil Woman. Bändin molemmat vokalistit Wright ja Mike Harrison pistävät siinä parastaan ja ensimainitun urut saavat biisiin hypnoottisen grooven, johon kitaristi Luther Grosvenorin pitkä ja lähes psykedelinen kitarasoolo tuo oman vahvan mausteensa.

Spooky Two'n kakkospuolelle on kerätty Wrightin yksin tekemät biisit. Niistä ensimmäinen Lost In My Dream ei minulle maistu, välillä kakkosluokan marssilta kuulostava biisi olisi saanut jäädä julkaisematta, varsinkin kun puoliskon toisena kuultava That Was Only Yesterday julkaistiin singlenä ja sen kääntöpuolelle bändi tarjoilee rupisen räväkän version A.C. Willamsin blues-klassikosta Oh! Pretty Woman. Biisi avasi John Mayall'in Crusade-levyn ja voisin veikata että sieltä he sen nappasivat. Versio on niin onnistunut että tuntuu suurelta väärydeltä että se ei ole mukana alkuperäisellä levyllä.

 

Petri Myllylä / 7.6.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit