Da Capo
En tarkalleen muista mistä aikoinaan 2000-luvun alussa bongasin Loven, mutta veikkaan että vuoden 1967. Forever Changes'in ostamiseen on voinut hyvinkin vaikuttaa jokin lehtijuttu. Innostus kuunnella Da Capo ainakin syntyi lehtiartikkelin innoittamana maaliskuussa 2019. Olin kuunnellut levyn sitä ennen muutaman kerran mutta vasta Classic Rock -lehden listaus sadasta parhaasta 60-luvun albumista (yksi per esittäjä) sai minut palaamaan enimmäkseen syksyllä 1966 äänitettyyn ja joulumarkkinoille saatuun albumiin.

Olin unohtanut kuinka paljon Da Capo sisältää "harppuja" ja klassisen musiikin vivahteita. Ja sanon tämän positiivisesti ilahtuneena. Levyllä on oma identtinen, helposti tunnistettava äänimaailmansa. Varsinkin She Comes in Colors on tästä loistava esimerkki. Levyn suurin hitti 7 and 7 Is äänitettiin reilustio ennen albumia ja levyn ilmestyessä se oli jo menneen kesän hitti. Näin jälkikäteen hyvä kuitenkin että kiinnostava biisi löysi tiensä isolle levylle.

En ole varma oliko reilun 10 vuoden ikään ennättäneen rockin historiassa kukaan ennen Lovea tehnyt levypuoliskon mittaista biisiä. Revelation on 19-minuuttinen kokeellinen mammutti. Tarkka tuottaja olisi puristanut sen ideat kuuteen minuuttiin ja pistänyt bändin säveltämään sen seuraksi kolme neljä pop-biisiä.

Petri Myllylä /13.6.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit