Destroyer
Muistan diggailleeni Black Mountainin ensimmäistä joskus liki viisitoista vuotta sitten. Saatoin sitä kehaista muillekin, aina kun muistin. Nyt on samanlaisen kampanjan aika ja paikka.

Black Mountain on muokannut kokoonpanoaan ja tulee takaisin uusien muskelien kera. Virtaa ja voimaa on. Syytäkin olla. Tämä levy kertoo autolla ajamisesta. Eikä millä tahansa kiesillä, vaan hot rodilla, sellaisella kiihdytysmallilla. Nimensä albumi, juu tätä saa vinyylinä, on saanut Dodge Destroyerilta. Niistä muskeleista puheen ollen, tuolla kärryllä niitä on.

Destroyer on täynnä rankkoja riffejä - Horns Arising, tanakkaa boogieta - Boogie Lover, nupin sekaisin vievää psykedeliaa - Close To the Edge ja sfääreihin vievää avaruusrockia - High Rise. Avausraita Future Shaden alku kuulostaa hivenen Kissiltä. Nyt se ei haittaa. Heilläkin oli Destroyer ja sekin oli hyvä, ehkä paras. Tämä on siis justiinsa passelia kesämusaa. Välillä tosiaan kaahataan luu ulkona ja hetkittäin rauhoituttaan kruisailemaan. Myös kiipparit ja tarkoin käytetty naissolisti toimivat. Eikä tässä vielä kaikki. Levyn päättävä Fd 72, kenties Bowie-tribuutti, on ylitse muiden. Aivan mahtia! Haen jäätölön.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit