Home
Nyt on bändi josta en tiedä juuri mitään. Myöskään internet ei paljon auta. Levy-yhtiö kertoo vähän. The Offering perustettiin vuonna 2015 Bostonissa, Yhdysvaltain Massachusettsissa. En tiedä minkälaisissa olosuhteissa ja minkälaisten tähtimerkkien alla. Aika hyvien, luulen. Silloin bändissä oli viisi jäsentä. Julkaisivat EP:n pari vuotta sitten. Sitten toinen kitaristi poistui kokoonpanosta.

The Offeringin muodostavat tänä päivänä Alex Richichi - laulu, Nishad George - kitara, Steve Finn - rummut ja Spencer Metela - basso. Elokuussa julkaistava Home on siis bändin debyyttialbumi. Sen valmistelussa on ollut jeesaamassa ruotsalainen studioguru Fredrik Nordström. Hän miksasi ja masteroi Georgen tuottaman levyn.

Mitä The Offering sitten tarjoilee? Home on metallia, mutta sitten tarkempi kuvaus onkin hiukan hankalampi juttu. Ei nimittäin taida löytyä sopivaa genreä, ainakaan sellaista jossa bändi olisi aivan kotonaan. No, ehkä joku Tuska-spesialisti voisi jonkun lokeron tälle ryhmälle antaa, minä en yritä. Taitavia soittajia ovat. Vaikutteita on otettu monelta suunnalta. Ja ne kuuluvat. Judas Priest, Slipknot - Ultraviolence, System Of A Down - Failure (S.O.S.), Pantera ja Periphery tulevat ainakin mieleen. Ihan asiallisia nimiä. Uutta ja vanhaa metallia. Pölli vain parhailta, on vanha ja toimiva neuvo.

Asiallisia ovat myös kappaleet.  Mielenkiintoisia. Tyylien sekamelskasta huolimatta ne toimivat ja kuulostavat hienoilta. On kokonaisuus. Ei salaatti sillillä. Kaikki ovat kotonaan. Levy kuulostaa hyvältä ja etenee sujuvasti. Mikään ei töki. Nimiraidalla on mittaa päälle 14 minuuttia. Ei haittaa. Silkkaa progeahan tuo on. Tyylikästä. Olisi huimaa, jos bändi kehittyisi nimenomaan tuohon suuntaan. Rahkeita nimittäin on.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit