Rise
Enpä olisi tätä uskonut, Hollywood Vampires julkaisi toisen levyn. Alice Cooperin, Joe Perryn ja enemmän näyttelijänä tunnetun Johnny Deppin bändi käväisi viime vuonna Helsingissä soittamassa liian nuorena kuolleiden kollegoidensa kappaleita. Ensimmäinen levy perustui niiden vetovoimalle. Nyt on tehty omia biisejä.


Alice Cooperille on annettu päävastuu laulamisesta. Levyn avaava I Want My Now olisi kotona millä tahansa varhaisella Alice Cooper -levyllä. Toisena kuultava Good People Are Hard To Find on taidetta tai jotain. Noita täytteitä levyllä on enemmänkin. Miksi? Ehkä se on intro seuraavalle biisille. Who's Laughing Now oli ensimmäinen single ja erinomainen Queens Of The Stone Age kohtaa Aerosmith -henkinen raita. Ilkeydessään biisi on ehkä levyn paras. Huono ei ole myöskään The Boogieman Surprise, jossa on yllätys, yllätys erinomainen boogie. Stone Temple Pilotsilta kuulostava Git From Round Me on kova! New Threat rokkaa rankasti ja eeppinen Mr. Spider on toinen suosikkini. Alice Cooper -faneille luulisi kelpaavan.

Ei levy kokonaan onnistunut ole. Edes Jeff Beck ei pysty pelastamaan kantrina esitettyä Welcome to Bushwackersia. Ensimmäisenä coverina kuullaan Johnny Thindersin You Can't Put Your Arms Around a Memory. Biisi on kyllä hieno, mutta Joe Perry soittaa kitaraa vahvemmin kuin laulaa. Johnny Depp esittää Bowien Heroesin. Versio on ihan hyvä, mutta olisiko alkuperäiselle uskollisuudessaan vähän turha? We Gotta Rise tuo mieleen Beatlesin sukellusvenetouhut. Uppoaa. Jim Carroll Bandin reippaasti rokkaava People Who Died sen sijaan toimii oikein upeasti. Se muistuttaa miksi tämä bändi on olemassa. Se osoittaa kunnioitusta kaikille kavereille ja meidän musadiggareiden sankareille jotka kuolivat ennen aikojaan. Congratulations jatkaa tuota teemaa. Kiitos.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit