Ted Nugent & The Amboy Dukes: Call Of The Wild
Frank Zappa perusti managerinsa kanssa Los Angelesissa 1973 DiscReet Recordsin, jonka yksi ensimmäisistä artisteista oli detroitilainen kitaraässä Ted Nugent. Vaikka hänen taustabändi kantoi tuolloin yhä vanhaa Amboy Dukes -nimeä, se on täysin uusiutunut. Kesällä 1973 äänitetyn, mutta 1974 julkaistun levyn takannen kuvassa ovat Tedin lisäksi keväällä 1971 bändiin liittynyt (ja vuoteen 1978 saakk siinä soittanut) basisti Bob Grange ja kesällä 1972 palkattu Vic Mastrianni. Heidän lisäksi sessioissa olivat laulaja Andy Jesowski sekä kosketinsoittaja/huilistin Gabriel Magno, joka liittyi myös lyhyeksi ajaksi keikkakokoonpanoon. 

Musiikillisesti Call Of The Wild on paikoin hyvinkin lähellä Nugetin myöhempiä soololevyjen soundia, mutta välillä se menee yhtä hämyiseen soitantaan kuin mitä miehen aiemmat tekemiset. Tästä pahimpana esimerkkinä kuullaan kamala avaruusrock Below The Belt. Ted ei tainnut soittaa sooloartistina keikoillaan yhtäkään levyn biisiä. Sen avaavan nimiraidan lisäksi esimerkiksi päätöskappale Cannon Balls olisi hyvinkin sopinut kaksi vuotta tämän levyn jälkeen julkaistun Ted Nugent -levyn biisien kanssa samaan settiin.

Frank Zappa riitautui yhtiönsä levyjä jaelleen Warnerin kanssa ja tämä lienee syynä siihen miksi Call Of The Wild ei ole ollut pitkään tuotannossa. Sen viimeisin vinyyliprässäys tulee vuodelta 1977, jolloin Warner niputti tämän ja Tedin seuraavan levyn yhteen avattavilla kansilla olevaan 2 Originals Of -tuplaan. Levy julkaistiin Amerikassa ja Englannissa CD:nä 1989 ja tässä yhteydessä siitä olisi joidenkin tietojen mukaan otettu Englannissa myös vinyylipainos. Onnistuin löytämään syksyllä 2013 pitkään jaagamani alkuperäisen US-vinyylin berliiniläisestä divarista.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit